Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή των φόρων

17.06

Σε 4 μέρες το 2019 μας αποχαιρετά όχι όμως και οι φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να καλυφθούν ουσιαστικά σε δύο ακόμα 24ωρα αφού και σήμερα Παρασκευή στη ΔΟΥ Χανίων επικρατούσε το αδιαχώρητο. Από νωρίς το πρωί οι φορολογούμενοι έσπευσαν σε Τράπεζες και ΕΛΤΑ να πληρώσουν την προτελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ , τις δόσεις κάποιας ρύθμισης ή τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.

Το τμήμα με την περισσότερη κίνηση είναι εκείνο των αυτοκίνητων όπου και φέτος εκατοντάδες φορολογούμενοι κατέθεσαν πινακίδες προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή επειδή το όχημα τους για κάποιο λόγο βγήκε σε αχρηστία. Η αναμονή πολύωρη και αν δεν προλάβουν μέσα τη Δευτέρα και Τρίτη να τις καταθέσουν από 1 1 2020 θα κληθούν να καταβάλλουν το διπλάσιο ποσό.

Εκείνοι που δε θα πληρώσουν πρόστιμο  είναι όσοι οφείλουν τέλη κυκλοφορίας ύψους μικρότερου των 30 ευρώ. Εν τω μεταξύ οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων μέχρι την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να δηλώσουν την επωνυμία της επιχείρησης τους καθώς υπάρχει προθεσμία από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Τέλος εως την Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου έχουν προθεσμία να πληρώσουν τις εισφορές Νοεμβρίου του ΕΦΚΑ αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και  ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, την ίδια ημερομηνία θα γίνει η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή) ενώ μέχρι 31 είναι και η καταβολή του φόρου ασφαλίστρων.