Αντιδρούν οι εφοριακοί για το τσεκούρι – “Κινδυνεύουμε όλοι καθημερινά”

15.22

11:30 το πρωί και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Χανίων βγήκαν για παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτήριο. Με την κινητοποίηση τους αυτή δήλωσαν τη συμπαράσταση τους στους τρεις συναδέλφους τους που χτες δέχτηκαν στην εφορία της Κοζάνης απροκάλυπτη επίθεση με τσεκούρι από έναν φορολογούμενο. Ένας άνδρας και μία γυναίκα είναι σε καταστολή με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η τρίτη υπάλληλος φέρει βαριές κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι, έχει διαφύγει τον κίνδυνο αλλά έχασε το ένα της μάτι.

Οι εφοριακοί τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι είναι απλά υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών. Η κινητοποίηση σήμερα ήταν πανελλαδική, ωστόσο στη ΔΟΥ Χανίων στο παρελθόν έχουν ζήσει επιθέσεις που ευτυχώς δεν είχαν αυτή τη δραματική κατάληξη.

Να θυμίσουμε ότι πριν από τρία χρόνια το 2017 είχε τοποθετηθεί αστυνομικός στην είσοδο της εφορίας μετά τις επιθέσεις, ο οποίος μετά από λίγους μήνες επέστρεψε στην υπηρεσία του. Οι εφοριακοί ζητούν από την ΑΑΔΕ να προστατέψει το έργο των υπαλλήλων με τον οποιοδήποτε τρόπο καθώς οι διαπληκτισμοί με φορολογουμένους είναι καθημερινό φαινόμενο και δε θέλουν να βρεθούν στη θέση των συναδέλφων τους στην Κοζάνη.