Αντιδρούν οι εφοριακοί στην ατομική αξιολόγηση

18.24

Οι εφοριακοί συνεχίζουν να «γυρνούν την πλάτη» στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησής τους, που έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η πλειοψηφία απέχει από τη διαδικασία ενώ μέχρι στιγμής μόνο οι διευθυντές έχουν ενταχθεί στη διαδικασία. Οι εφοριακοί Χανίων – Ρεθύμνης πραγματοποίησαν σήμερα την ετήσια τακτική τους γενική συνέλευση στην οποία τόνισαν ότι πίσω από τη διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια κρύβεται το σχέδιο καθιέρωσης ατομικού μισθού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η κυκλική, 360° μοιρών αξιολόγηση το μόνο που θα επιφέρει είναι η ανθρωποφαγία και οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Όπως λένε οι εφοριακοί υπάλληλοι, στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ατομικούς στόχους θα μετατραπούν σε «κυνηγούς κεφαλών» με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Παράλληλα σε τοπικό επίπεδο η κα Μπερτσουλάκη έθεσε τα προβλήματα σε Χανιά και Ρέθυμνο

Τέλος, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιχειρεί να πείσει τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση και επισκέπτεται εφορίες για να ενημερώσει ο ίδιος τους εργαζομένους για την αξιολόγηση, να συζητήσει μαζί τους και κυρίως να τους ξεκαθαρίσει ότι κανένας υπάλληλος δεν κινδυνεύει με απόλυση στην περίπτωση που αξιολογηθεί με χαμηλό βαθμό.