Αυξάνονται τα κρούσματα από τον νέο κοροναϊό – Στους 17 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι θάνατοι

15.21

Ο κοροναϊός εξαπλώνεται ραγδαία, τα κρούσματα και οι θάνατοι αυξάνονται διαρκώς και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις!

Οι θάνατοι από τον νέο κοροναϊό ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 17, με περισσότερα από 540 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα και σε ορισμένες άλλες χώρες, όπως στις ΗΠΑ.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο κοροναϊός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, προσαρμόζεται και μεταλλάσσεται, καθώς έχουν καταγραφεί πλέον πάνω από 900 κρούσματα σε 13 επαρχίες της Κίνας.

Εν τω μεταξύ, οι αρχές της μεγαλούπολης Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κοροναϊός, αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας των δημόσιων μέσων μεταφοράς, το κλείσιμο του αεροδρομίου και των σιδηροδρομικών σταθμών για τους ταξιδιώτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν από την πόλη, συνιστώντας παράλληλα στους κατοίκους να μην φύγουν από την πόλη χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος.

Τα δρομολόγια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, του μετρό, των φέριμποτ, καθώς και οι αναχωρήσεις των αεροπλάνων και των αμαξοστοιχιών αναστέλλονται σύμφωνα με ειδοποίηση που εξέδωσε το ειδικό κλιμάκιο που έχει συστήσει η τοπική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του ιού.

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι αρχές και στη χώρα μας. Όπως επεσήμανε ο Αχιλλέας Γκίκας, καθηγητής εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών του Πανεπιστημίου Κρήτης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς η παγκόσμια κινητοποίηση είναι στο πλαίσιο μέτρων πρόληψης και προφύλαξης των πολιτών.