Αυτό είναι το αντλιοστάσιο που πλημμύρισε με λήμματα το Κουμ Καπί – Δύο ήταν οι αιτίες

18.21

Δύο ήταν οι αιτίες που οδήγησαν τα λήμματα το Σάββατο στη θάλασσα του Κουμ Καπί. Κάποια στιγμή χειμερινοί κολυμβητές και επισκέπτες εντόπισαν τα λύματα στη θάλασσα και ενημέρωσαν τη ΔΕΥΑΧ. Όπως είναι γνωστό στην περιοχή λειτουργεί αντλιοστάσιο στο οποίο γίνονται εργασίες συντήρησης και από εκεί σημειώθηκε η διαρροή.

Από τη μία είχαν φράξει οι σχάρες στο αντλιοστάσιο και από την άλλη λειτουργούσε με τη μισή δυναμική του εξαιτίας των εργασιών συντήρησης.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά τα δύο προβλήματα. Στο αντλιοστάσιο που χρονολογείται από το 1983 παρατηρήθηκε έναν επιπλέον πρόβλημα. Ένας κεντρικό αγωγός έφραξε με αποτέλεσμα λουόμενοι να δουν λήμματα στη θάλασσα και την Κυριακή.

Ο Γενικός Δ/ντης της ΔΕΥΑΧ, Κώστας Στεριάνης, περιγράφει το τι κατά καιρούς έχουν βρει οι υπάλληλοι μέσα στους αγωγούς των ακαθάρτων και των όμβριων. Από σερβιέτες και μωρομάντηλα μέχρι τούβλα και κλαδιά, ακόμα και ποδήλατο.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, κάνει έκκληση στους πολίτες να καλούν στο 28210 44444 οποιαδήποτε μέρα και ώρα παρατηρήσουν κάποια βλάβη στο δίκτυο.

Να σημειωθεί πως το αντλιοστάσιο κατασκευάστηκε το 1983 όταν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε ότι αφορά στον πληθυσμό της πόλης και τις ανάγκες.