Βίντεο:Δύο οι φορείς διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη

18.04

Στο Φύλλο της εφημερίδας της κυβέρνησης αναμένεται να δημοσιευτεί ώστε να πάρει και επίσημο χαρακτήρα η υπογραφή της σύστασης των δύο φορέων διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη. Τελικά η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαρία Κοζυράκη κατέληξε στη ΔΕΔΙΣΑ για τον νομό Χανίων και στον ΕΣΔΑΚ για τους νομούς Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι από Σεπτέμβριο σε θα δούμε και τρίτο φορέα.

 

Μπορεί να έπεσαν οι υπογραφές για τη συγκρότηση δυο φορέων διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη, ΔΕΔΙΣΑ και ΕΣΔΑΚ όμως η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και τρίτος φορέας.

Αυτό το ενδεχόμενο αλλά και η λειτουργία των φορέων θα ξεκινήσει μετά το σχηματισμό του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Η ΔΕΔΙΣΑ θα εξυπηρετεί τα Χανιά, ενώ ο ΕΣΔΑΚ θα εξυπηρετεί τους υπόλοιπους τρεις νομούς, Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.
Μάλιστα υπάρχει πιθανότητα να αλλάξουν τα δεδομένα ως προς την τιμολογιακή πολιτική των νέων οργανισμών και να προκύψουν αλλαγές τελών για τους δήμους που εξυπηρετούν.

Μετά από τις υπογραφές της σχετικής διαπιστωτικής πράξης, αναμένεται να δημοσιευθεί και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.