Βίντεο:”Εμείς βρήκαμε τη Suzanne Eaton! Δεν πιστεύαμε ότι ήταν αυτή”

16.06

Την απάντηση στο τι οδήγησε τους δύο κατοίκους του Δήμου Πλατανιά, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνιση της 60χρονης βιολόγου στο Γερμανικό καταφύγιο στα Πυργιανά, δίνουν οι ίδιοι. Στο μυαλό πολλών υπάρχει η απορία για το πώς βρέθηκαν τυχαία στις στοές τις οποίες ήξεραν λίγοι. Τι απαντούν;

Στα μισά περίπου της διαδρομής από την είσοδο τους στο καταφύγιο οι δύο ερασιτέχνες ερευνητές σπηλαιολόγοι άρχισαν να αντιλαμβάνονται από τη δυσοσμία ότι κάτι δεν πάει καλά, μη θέλοντας όμως να πιστέψουν ότι πρόκειται για ανθρώπινο πτώμα.

Το μυαλό τους δεν πήγε στην αγνοουμένη μέχρι τότε Σούζαν Ήτον καθώς εκτίμησαν ότι η σορός ανήκε σε μια πολύ νεαρότερη γυναίκα. Την είδαν σε καθιστή θέση, σκυφτή με το κεφάλι της ανάμεσα στα πόδια και το πρόσωπο στο χώμα και δε μπορούσαν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά της.

Από τη πρώτη στιγμή η είδηση ότι δύο άτομα βρήκαν τη βιολόγο και μάλιστα λίγο μετά την ανακοίνωση της οικογένειας για τα 50.000 ευρώ σε όποιον γνωρίζει κάτι για τον εντοπισμό της, προκάλεσε την αίσθηση ότι πρόκειται και για τους δράστες. Όπως μας είπαν έτσι αντιμετωπίστηκαν στην αρχή και από την αστυνομία.

Οι σπηλαιολόγοι οδήγησαν την αστυνομία στη σωστή κατεύθυνση για τις έρευνες τους και αν δεν την έβρισκαν οι ίδιοι ίσως ακόμα να αναζητούσαν οι αρχές τον 27χρονο. Η αγωνία τους να βρεθεί ο δράστης ήταν επίσης έντονη.

Οι δυο τους ευχαρίστησαν τις αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης, νιώθοντας παράλληλα ικανοποίηση που έβαλαν το πιο βασικό λιθαράκι για την επίσπευση των διαδικασιών.