Βίντεο:ΣΒΑΚ-Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στα Χανιά

15.03

Σε σειρά δράσεων με αφορμή την ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας προχωρά ο δήμος Χανίων. Στόχος των δράσεων είναι η προώθηση των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Οι δράσεις κορυφώνονται  με την “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο” την ερχόμενη Κυριακή.

Κυκλοφορώ ελεύθερα στα Χανιά παντού εύκολα και με ασφάλεια! Αυτό είναι το μήνυμα που προβάλει ο Δήμος Χανιών με αφορμή την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το 2019.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρει ότι από τη Δευτέρα 16 έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις που θα κορυφωθούν, με την “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”.

Οι δρόμοι, πλησίον του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, θα παραμείνουν κλειστοί από τις 17.00 το απόγευμα έως τις 21.00 το βράδυ.

Οι δράσεις του Δήμου Χανιών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα περιλαμβάνουν ενημέρωση σχολείων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, περιπατητικές δράσεις, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικά δρώμενα, διαδραστικές προβολές, σεμινάρια σωστής χρήσης ποδηλάτου, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και ποδηλατοπορεία.

Μάλιστα ο Δήμος Χανίων ήδη εκπονεί μελέτη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ. www.svak4chania.gr) με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στους συμμετέχοντες των δράσεων θα δοθούν, έπειτα από κλήρωση, δωρεάν δέκα μηνιαίες κάρτες μετακίνησης με το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων.