Βίντεο: Έκλεψαν και έκαψαν περίπτερο στον Άγιο Ιωάννη

15.27

Παρανάλωμα του πυρός έγινε τα ξημερώματα περίπτερο στην Οδό Μακεδονομάχων στο Άγιο Ιωάννη. Άγνωστοι διέρρηξαν την πόρτα, έκλεψαν χρήματα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκαλέσουν μεγάλες υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά τη φωτιά είχαν ήδη σβήσει οι κάτοικοι της περιοχής. Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στάχτη και αποκαΐδια έμειναν από το περίπτερο που έγινε παρανάλωμα του πυρός τις πρώτες  πρωινές ώρες της Δευτέρας στην οδό Μακεδονομάχων στον  Άγιο Ιωάννη. Η ώρα ήταν 5 το πρωί όταν χτύπησε ο συναγερμός και ακούστηκε ένας δυνατός κρότος.

Καρέ καρέ στην κάμερα της Νέας τηλεόρασης Κρήτης η κυρία… περιγράφει πως έσβησαν αυτή και ο σύζυγος της τη φωτιά.

Συμφωνά με πληροφορίες άγνωστος παραβίασε το κλειστό περίπτερο, εισέβαλε στο εσωτερικό του και πήρε ότι χρήματα βρήκε. Όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού έβαλε φωτιά και κατέστρεψε τόσο το περίπτερο όσο και τον εξοπλισμό και τα εμπορεύματα.

Στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων με 2 οχήματα και 5 άνδρες όμως την φωτιά είχαν σβήσει οι γείτονές.

Από το ανακριτικό της πυροσβεστικής διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ευρώ.