Βίντεο: Έτσι θα ανοίξουν τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία από Δευτέρα

16.45

Οι διευθυντές των σχολείων της πρωτοβάθμιας θα αποφασίσουν για το αν κάποιος εκπαιδευτικός που ανήκει σε ευπαθή ομάδα του πληθυσμού θα πάρει άδεια ή όχι καθώς για το Υπουργείο όλοι ανεξαιρέτως από Δευτέρα θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά. Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων Μανώλης Μηλιαράκης σημείωσε ότι πλέον οι διευθύνσεις θα αναλάβουν το ρόλο της έγκρισης της άδειας.

Σε ότι αφορά στην επιστροφή των μαθητών του δημοτικού και του νηπιαγωγείου αυτή θα γίνει με τα μέτρα ασφαλείας και τα μαθήματα εκ περιτροπής μέσα στην εβδομάδα.

Τα ολοήμερα τμήματα λόγω των μέτρων δε θα λειτουργήσουν, ώστε το σύνολο των εκπαιδευτικών να βρίσκεται στις σχολικές μονάδες για να κάνει την επιτήρηση των μέτρων.

Σε ότι αφορά στην καθαριότητα τέλος αυτή δε μπορεί να γίνει σε δύο βάρδιες καθώς δεν επαρκούν οι καθαρίστριες και οι όποιες επιπλέον προσπάθειες καθαρισμού επαφίενται στο φιλότιμο.

Εν τω μεταξύ για τα παιδιά που θα μείνουν σπίτι με υπεύθυνη δήλωση γίνεται προσπάθεια από την πρωτοβάθμια να συνεχιστεί από κάποιους εκπαιδευτικούς εφόσον και οι ίδιοι το θελήσουν η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.