Βίντεο : Αγωνία για την απομάκρυνση των 40 γεννητριών από τον Αποκόρωνα

16.09

Την επίσημη ανακοίνωση για απομάκρυνση των τελικά 40 γεννητριών ρεύματος που εγκαταστάθηκαν στον υποσταθμό της ΔΕΗ στο Καρύδι του Δήμου Αποκορώνου, μέχρι τη Δευτέρα, ζήτησε εκ νέου το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε το πρωί. Ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Κουκιανάκης υπογράμμισε ότι δεν υποχωρεί και θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την απομάκρυνση τους.

Παραμένει η αγωνία στον Αποκόρωνα με τις γεννήτριες  που τοποθετήθηκαν σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή. Πλέον στις Βρύσες βρίσκονται 40 γεννήτριες από τις 17 που είχαν τοποθετηθεί αρχικά. Με αφορμή το θέμα που έχει αναστατώσει όλη την τοπική κοινωνία ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι αντίθετος  με την τοποθέτηση και τη λειτουργία τους και δεν θα επιτρέψει να μείνουν εκεί ούτε προσωρινά.

Από την πλευρά του ο της ΔΕΗ κύριος Κοκκινάκης  ανέφερε ότι δεν θα γίνει καμία ενεργεία χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την απομάκρυνση των γεννητριών ενώ αναμένει μέχρι τη Δευτέρα και την επίσημη ανακοίνωση , διαφορετικά την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί νέο δημοτικό συμβούλιο που θα αποφασίσουν πως θα κινηθούν το επόμενο διάστημα.

Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν μια απάντηση από τους αρμοδίους για το τι μέλλει  γενέσθαι