Βίντεο: Αποκλειστικά πλανά από τις έρευνες για τον εντοπισμό του Πολωνού

19.43

Μετά από μια παύση 48ωρών   ξεκίνησαν σήμερα οι έρευνες της ομάδας διάσωσης για τον εντοπισμό του 64χρονου Πολωνού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από 2 εβδομάδες στις 9 Απριλίου σε περιοχή των Σφακίων. Η επιχείρηση στο φαράγγι της Τρυπητής είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς λόγω του καιρού χθες δεν κατάφερε να προσεγγίσει το καράβι και να αποβιβάσει την 6μελη ομάδα για να προχωρήσει το έργο της .

Συγκεκριμένα οι 6 διασώστες ξεκίνησαν τα ξημερώματα να ανέβουν τον Γκίγκιλο αλλά από τα μισά τα διαδρομής το χιόνι ήταν πολύ όπως φαίνεται και στα ερασιτεχνικά βίντεο που εξασφάλισε η νέα τηλεόραση Κρήτης. Για το λόγο αυτό  οι διασωστες φόρεσαν τα ειδικά κραμπόν, τα παπούτσια δηλαδή με καρφιά για να μη γλιστρούν στον πάγο και δέθηκαν μεταξύ τους με σχοινί προκειμένου να είναι ασφαλής.

Στη δύσκολη αυτή επιχείρηση παίρνουν μέρος 3 άτομα από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης Σφακίων, 2 αστυνομικοί από την ΌΠ ΚΕ ένας αστυνομικός από το αστυνομικό τμήμα Σφακίων και εθελοντικά στις έρευνες συμμετέχει ένας συνταξιούχος πυροσβέστης με μεγάλη εμπειρία στις διασώσεις.

Ρεπορτάζ : Ευτυχία Πενταράκη