Βίντεο – Αύριο η απολογία του 54χρονου συζυγοκτόνου από το Ηράκλειο

15.56

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση άσκησε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου στον 54χρονο που τα ξημερώματα της Κυριακής πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα την 33χρονη σύζυγό του στη Νέα Αλικαρνασσό.

Σύμφωνα με την συνήγορό του Αλεξάνδρα Σπανάκη ο ίδιος δήλωσε μετανιωμένος υποστηρίζοντας ωστόσο πως υπήρχε λόγος για αυτήν του την πράξη.

Ο 54χρονος πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου γύρω στις 10 το πρωί με σκυμμένο το κεφάλι και φορώντας κουκούλα προκειμένου να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Να σημειωθεί πως ο φερόμενος δράστης ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι ενώ στην συνέχεια επέστρεψε και πάλι στα κρατητήρια Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως το άγριο έγκλημα έγινε μετά από έντονο καβγά και όπως έχει προκύψει από τις πρώτες πληροφορίες σημειώθηκε για λόγους ζήλιας.

Το ζευγάρι είχε επιστρέψει σπίτι του μετά από βραδινή έξοδο σε ταβέρνα ενώ μαζί τους ήταν και το μόλις 4 ετών παιδί τους.

Άρχισαν να διαπληκτίζονται με συνέπεια ο φερόμενος δράστης να βγει εκτός ελέγχου και να σκοτώσει την 33χρονη σύζυγό του με κυνηγετική καραμπίνα στις 3 περίπου τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα, σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία…μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν πως ο 54χρονος ζήλευε παθολογικά την σύζυγό του και είχε βάναυση συμπεριφορά ενώ οι καβγάδες του ζευγαριού ήταν συχνοί και μάλιστα η άτυχη κοπέλα πριν από περίπου δύο χρόνια είχε φύγει και είχε πάει στους γονείς της στην Πάτρα, από όπου και καταγόταν, όμως μετά από λίγο διάστημα επέστρεψε και πάλι στο Ηράκλειο και όπως έχει γίνει γνωστό είχε απευθυνθεί στο παρελθόν στην αστυνομία.

Μετά το έγκλημα ο 54χρονος φέρεται να πήρε το παιδί και να έφυγε από το σπίτι ενώ στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές ομολογώντας την πράξη του.

Τέλος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το 33χρονο θύμα βρέθηκε δολοφονημένο σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρισκόταν ξαπλωμένο το παιδί το οποίο να σημειωθεί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.