Βίντεο: Μεγάλη χασισοφυτεία στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου

16.21

Στον ύπνο έπιασαν οι αστυνομικοί του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και του ΤΑΕ Χανίων τον καλλιεργητή της μεγαλύτερης μέχρις στιγμής χασισοφυτείας που έχει εντοπιστεί στο νησί. Η ώρα ήταν περίπου 8:00 το πρωί όταν οι αστυνομικοί μαζί με τους άντρες της δίωξης ναρκωτικών περικύκλωσαν χωράφι στα Μυλωνιανά Βαρυπέτρου.

Στο άκουσμα των αστυνομικών ο φερόμενος ως δράστης που βρισκόταν εντός της φυτείας άρχισε να τρέχει για να διαφύγει. Τότε οι αστυνομικοί έτρεξαν πίσω του και του ζήτησαν να σταματήσει, μάλιστα φέρεται να ακούστηκαν και πυροβολισμοί και μέσα σε λίγα λεπτά τον ακινητοποίησαν σε κοντινή από το σημείο της φυτείας επιχείρηση.

Πρόκειται για έναν 37χρονο Ρεθυμνιώτη στην καταγωγή, ενώ κατά τη διάρκεια της σύλληψης του εμφανίστηκε και μία γυναίκα η οποία επίσης συνελήφθη.

Αν και η φυτεία απείχε λίγα μόλις μέτρα από τον κεντρικό επαρχιακό δρόμο της Αγυιάς, δεν ήταν ορατή από τα ψηλά καλάμια και η πρόσβαση στην καλλιέργεια ήταν εξαιρετικά δύσκολη αφού χρειάστηκε χωματουργικό μηχάνημα για να ανοίξει δρόμο στους αστυνομικούς ώστε να την ξεριζώσουν. Η μυρωδιά της κάνναβης όμως ίσως και να ήταν αυτή που πρόδωσε το σημείο.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερα από 2.000 δέντρα, ενώ εντός υπήρχαν λάστιχα ποτίσματος αλλά και ένα αυτοσχέδιο αποξηραντήριο κάνναβης.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ξηρουχάκη