Βίντεο: Οι καλύτερες στιγμές και οι δηλώσεις από το Πανελλήνιο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στα Χανιά

21.38

Η καρδιά της Ελληνικής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης χτύπησε στα Χανιά καθώς για δεύτερη σερί χρονιά ο Ο.Α.Χ. φιλοξένησε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές του χώρου. Οι μάχες κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων όσων παρακολούθησαν τα ματς με τον Κώστα Αγγελάκη του Παναθηναϊκού στους Άνδρες να κατακτά την πρώτη θέση και να επιβεβαιώνει τον τίτλο του φαβορί αν και στον ημιτελικό συνάντησε σθεναρή αντίσταση από τον Νίκο Αντωνιάδη τον αθλητή του ΟΑΧ ο οποίος πραγματοποίησε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με την κούραση να αποτελεί τροχοπέδη καθώς νωρίτερα απέκλεισε με 4-3 σετ (και ανατροπή από 0-3) το 4ο φαβορί Γιώργο Κωνσταντινόπουλο Με 4-3 τελικά ο Αγγελάκης κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό εκεί όπου συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο  ο οποίος απέκλεισε στα ημιτελικά με 4-0 τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και ήταν και ο νικητής τα δυο προηγούμενα χρόνια. Το τελικό 4-1 χάρισε τελικά τη νίκη και την πρώτη θέση στον Αγγελάκη.

Τρομερή μάχη είχαμε και στο μονό των γυναικών με την Ζαβιτσάνου της ΑΕΚ να παίρνει τελικά την πρώτη θέση δια πυρός και σιδήρου καθώς αρχικά στα προημιτελικά αντιμετώπισε την Τόλιου το νούμερο ένα της κατάταξης. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με την Ζαβιτσάνου να παίρνει τη νίκη με 4-3. Στα ημιτελικά συνάντησε τη νεάνιδα Χρυσή Φωτιάδου την οποία και απέκλεισε με 4-2 για να φτάσει στον τελικό με αντίπαλο την πολυνίκη του θεσμού Χριστίνα Φίλη η οποία και έφτασε μέχρι εκεί αποκλείοντας στα προημιτελικά την Ελισάβετ Τέρπου  με 4-3 και στα ημιτελικά την Κων/να Παρίδη με 4-2.

Ο τελικός ήταν για γερά νεύρα και παράλληλα διαφήμιση για το άθλημα, πιο συγκεκριμένα  με το σκορ στο 3-3 στα σετ η Παρίδου πήρε προβάδισμα με 9-6 με την Ζαβιτσάνου όμως να μένει ζωντανή παρά τα τρια ματς μπολ και τελικά να παίρνει το 7ο και καθοροστικό σετ με το απίστευο 17-15.

 

Στο διπλό των ανδρών οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι του Παναθηναϊκού επικράτησαν στον τελικό με 3-1 των Αντωνιάδη του ΟΑΧ και Παπαδημητρίου που ανήκει στα Ταταύλα οι οποίοι στα ημιτελικά απέκλεισαν με 3-0 το δίδυμο του Ολυμπιακού Ρηνιώτη και Σταματούρο. Από την άλλη για να φτάσουν στον τελικό οι παίκτες του Παναθηναϊκό απέκλεισαν στα ημιτελικά τον Μαλινάκη του ΟΑΧ και τον Δαμιάνη του Α.Σ. ΠΕΡΑ ΜΕ 3-1.

 

Στις γυναίκες στο διπλό η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη υπερασπίστηκαν τον τίτλο του απέναντι Ιωάννα Γερασιμάτου/Γεωργία Ζαβιτσάνου. Και εδώ είχαμε συγκινήσεις καθώς Γερασιμάτου και Ζαβιτσάνου προηγήθηκαν στα σετ 1-0 και 2-1 όμως οι πεσινές πρωταθλήτριες  έκαναν την ανατροπή για το 3-2 που τους χάρισε και την πρώτη θέση.  Αξίζει να σημειωθεί πως οι Γερασιμάτου και Ζαβιτσάνου είχαν αποκλείσει στα ημιτελικά με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, τις Τέρπου/Χριστοφοράκη του Ολυμπιακού σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η διοργάνωση στέφθηκε για μια ακόμα φορά με απόλυτη επιτυχία ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο Ο.Α.Χ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο είχαν φροντίσει για την δωρεάν μεταφορά των αθλητών τόσο από το ξενοδοχείο στο κλειστό του Κλαδισού όσο και μετά το τέλος όπου υπήρχε δρομολόγιο για το αεροδρόμιο. Το παρών έδωσε και Τους αγώνες παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης.