Βίντεο: Σε κρίσιμο σημείο το Ρεθυμνιώτικο μπάσκετ – τι ειπώθηκε στην ανοικτή συνάντηση του Ρέθυμνο Cretan Kings

15.46

Με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την ενημέρωση του κόσμου για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στο Ρέθυμνο c.k. η διοίκηση του ερασιτέχνη κάλεσε το φίλαθλο κοινό σε μια ανοιχτή συνάντηση στο κλειστό Μελίνα Μερκούρη την Παρασκευή το απόγευμα. Το “παρών” έδωσε ο δήμαρχος του νομού Γιώργος Μαρινάκης όπως επίσης και δημοτικοί σύμβουλοι ενώ για λόγους υγείας απουσίασε η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή.

Γιάννης Καλαϊτζάκης “Στόχος της συνάντησης δεν είναι να κάνουμε… μνημόσυνο”

Τον λόγο στο ξεκίνημα πήρε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Γιάννης Καλαϊτζάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση εξηγώντας πως δεν πρόκειται για μνημόσυνο της ομάδας αλλά για έναν ουσιαστικά διάλογο με τον κόσμο έτσι ώστε να ακουστούν και οι προτάσεις των φιλάθλων για να προκριθεί η καλύτερη δυνατή (και εφικτή) λύση αλλά και να κάνουν γνωστές σαν διοίκηση τις δικές τους προτάσεις οι οποίες κινούνται σε τρεις άξονες.

Παράλληλα λίγο πριν ξεκινήσει την ανάλυση υπήρξε και ζεστό χειροκρότημα για τον Κωστή Ζομπανάκη από τους παρευρισκόμενους στο κλειστό “Μελίνα Μερκούρη”


Στην συνέχεια έγινε αναφορά για τους  3 άξονες που θα πρέπει να αναλυθούν για να δουν πάνω σε ποιον θα στηριχθεί η ομάδα τη νέα χρονιά. Αρχικά είτε θα βρεθεί επενδυτής στα χνάρια του Κωστή Ζομπανάκη έτσι ώστε να δώσει κανονικά το «παρών» στην Basket League η ομάδα είτε θα πρέπει να βρεθεί ένα μπάτζετ χαμηλότερο περίπου 200 χιλιάδων ευρό ώστε να αγωνιστεί στην Β’ Εθνική ειδάλλως θα επιστρέψει στα τοπικά πρωταθλήματα και θα στηριχθεί κυρίως σε παιδιά από τις ακαδημίες.

Ακολούθησε μια σειρά προτάσεων και διαλόγου ουσιαστικά από τους φιλάθλους με τις απόψεις πάντως να διίστανται για το που θα πρέπει η ομάδα να αγωνίζεται τη νέα χρονιά

Γιώργος Μαρινάκης: “ο πρώην Υφ. Αθλητισμού με κάλεσε και μου είπε για τα χρήματα για το Μελίνα Μερκούρη… Συγνώμη κάναμε λάθος”

Τέλος τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος ξετύλιξε το νήμα από την αρχή όπου ήρθε ο Κωστής Ζομπανάκης σε μια δύσκολη συγκυρία για την ομάδα όπου άνθρωποι είχαν εκτός από οικονομικό και προσωπικό κόστος

Στην συνέχεια έκανε την πρόταση του να υπάρξει ένα email με επιβεβαίωση στην συνέχεια των στοιχείων ώστε να μαζευτούν χρήματα και να δουν από πιο σημείο μπορεί να έχει αφετηρία η ομάδα όλα αυτά όμως πάνω σε ρεαλιστικές βάσεις και όχι με κίνδυνο να κατηγορηθεί κανείς όπως είχε συμβεί και στον ίδιο την εποχή της ΕΑΡ

Παράλληλα αναφέρθηκε και στο γήπεδο το Μελίνα Μερκούρη αλλά και στις εξαγγελίες οι οποίες δεν έγιναν ποτέ πράξεις από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οικονομικά η ομάδα τόσο σε επίπεδο ΚΑΕ όσο και ερασιτέχνη δεν χρωστάει χρήματα σε κανένα γεγονός σπάνιο για τα Ελληνικά δεδομένα του αθλητισμού και στην πρόταση να πωληθεί το ΑΦΜ οι άνθρωποι της ομάδας απάντησαν με τον Ηρακλή Μανουκαράκη πως για την ώρα δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς είναι αντίθετο στα πιστεύω και σε όσα πρεσβεύει η ομάδα.

Επίσης αυτό που τονίστηκε ιδιαιτέρως είναι πως όλο το κοινωνικό έργο που επιτελούσε η ομάδα με τις δράσεις της, το οποίο αποτέλεσε και οδηγό σε όλη την Ελλάδα θα συνεχιστεί έστω και σε μικρότερο βαθμό.