Βίντεο – Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα υποδομών και μεταφορών

19.09

Συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών του για την αποτίμηση και τον σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα βήματα που έχουν γίνει για τη δρομολόγηση και υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, όπως το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι, και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος.

Η επιβολή διοδίων στον ΒΟΑΚ, με την πρόβλεψη, ωστόσο, ότι θα υπάρξουν ευκολίες για τους μόνιμους κατοίκους, χωρίς όμως να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Τεχνικός κόσμος και εμπλεκόμενοι φορείς, πάντως, αναμένουν απαντήσεις σε δεκάδες ερωτήματα, τα οποία δεν απαντήθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, όπως ποια θα είναι η τελική χάραξη, το συνολικό κόστος του έργου, το ύψος των διοδίων και κυρίως για το αν υπάρξει εναλλακτική διαδρομή για όσους επιθυμούν να αποφύγουν τα διόδια στον ΒΟΑΚ.

Μιλώντας στη Νέα Τηλεόραση ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ Σπύρος Σοφιανός δήλωσε ότι με ενδιαφέρον αναμένει απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων που προέκυψαν από τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ όπως το ύψος των διοδίων, οι εναλλακτικές διαδρομές και η τελική χάραξη του δρόμου.

Δείτε το ρεπορτάζ !