ΒΙΝΤΕΟ 87χρονος απο την Κίσαμο το νέο κρούσμα κορωνοϊου στην Κρήτη και το δεύτερο στα Χανιά

20.00

Το ένα από τα δυο κρούσματα κορωνοϊου που ανακοινωθήκαν το απόγευμα της Κυριακής από το υπουργείο Υγείας εντοπίστηκε στα Χανιά .

Ο λόγος για έναν άνδρας ηλικίας 87ετών από την περιοχή της Κισάμου ο οποίος έφτασε χθες εμπύρετος στο νομαρχιακό νοσοκομείο συνοδευόμενος από συγγενικό του πρόσωπο.

Προς το παρόν εμφανίζει  ήπια συμπτωματολογία και νοσηλεύεται στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου,όπου απόψε θα διανυκτερεύσει προκειμένου να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση.

Αποκλειστικές  πληροφορίες της Νέας Τηλεόρασης  αναφέρουν ότι το νέο κρούσμα του sars-cov-2 δεν είχε  ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού , όμως πριν λίγες ημέρες είχε μεταβεί  στο ΠΑΓΝΗ για να υποβληθεί σε επέμβαση τοποθέτησης του βηματοδότη. Λόγω της εμπύρετης κατάστασης αλλα  και  επειδή είχε μεταβεί  σε άλλο νόμο του νησιού κρίθηκε αναγκαίο  να ληφθεί ρινοφαρυγγικό επίχρισμα για να ελεγχθεί  αν  είναι φορέας του νέου κορωνοϊου,γεγονός που επιβεβαιώθηκε .

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ  και η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ενώ  ακολουθείται όλη η διαδικασία που προβλέπεται από το πρωτόκολλο ώστε να ιχνηλατηθούν οι επαφές του.

Πρόκειται για το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα  του νέου  κορωνοϊου  στην  Κρήτη και το δεύτερο σε επίπεδο νομού.