Βίντεο:Γιατί νιώθουν ξεχασμένοι οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης

16.25

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου, οι κάτοικοι της Αγίας Ρουμέλης νιώθουν ξεχασμένοι. Εδώ και χρόνια παραπονιούνται για τον προβλήτα του λιμανιού καθώς όταν έχει καιρό, το πλοίο δένει με μεγάλη δυσκολία ενώ οι τουρίστες αποβιβάζονται μέσα από τα κύματα. Φέτος τον χειμώνα από την κακοκαιρία έσπασε ακόμα ένα κομμάτι και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου εκφράζει τον προβληματισμό του για το πότε θα γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για ένα κομμάτι στον παραλιακό δρόμο ο οποίος υπέστη καθίζηση με αποτέλεσμα ο δρόμος πρόσβασης από το Φαράγγι της Σαμαριάς να έχει κοπεί στα δύο. Όπως τονίζουν έχουν ενοχλήσει εδώ και καιρό τον Δήμο αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Εν τω μεταξύ τον Δεκέμβριο του 2018 ψηφίστηκε στη Βουλή η παραχώρηση της έκτασης στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς για τη δημιουργία του βιολογικού καθαρισμού της Χώρας Σφακίων, με τους κατοίκους να περιμένουν ενημέρωση για το που ακριβώς θα τοποθετηθεί.

Παράλληλα σε λίγες μέρες θα κληθούν να ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές και στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης στο κοινοτικό κατάστημα της Αγίας Ρουμέλης το οποίο δεν έχει ρεύμα εδώ και μήνες. Η ΔΕΗ έκοψε την παροχή από την κολώνα μετά τα παράπονα των κατοίκων ότι τα ρολόγια ήταν χαμηλά και θα μπορούσε να τραυματιστεί κάποιο παιδί που διέρχεται από το σημείο. Δε φρόντισε όμως η επιχείρηση να επανατροφοδοτήσει το κοινοτικό κατάστημα με ρεύμα. Γενικότερα όπως σημειώνουν νιώθουν ξεχασμένοι.

Για πρώτη φορά στην Αγία Ρουμέλη μπήκαν ρολόγια νερού, ωστόσο οι κάτοικοι λένε ότι δε βλέπουν την ανταπόδοση.