Δημήτρης Φραγκάκης: Μαραθώνιος η επανέναρξη του τουρισμού

13.26

Μαραθώνιο χαρακτηρίζει την επανέναρξη του τουρισμού ο Γ.Γ του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Όπως ο ίδιος επεσήμανε, ο Ιούλιος είναι ο μήνας που θα δείξει πως θα πάνε οι ροές των τουριστών αλλά και τη διάθεση των ευρωπαίων για να επισκεφθούν τη χώρα.

 

“Το άνοιγμα του τουρισμού μας θα είναι ένας μαραθώνιος. Έχουμε μπροστά μας δύο κρίσιμους μήνες, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, προκειμένου να πάρει ξανά μπροστά η μηχανή του ελληνικού τουρισμού. Ο Ιούνιος είναι πολύ σημαντικός, κρίσιμος μήνας αφενός γιατί ανοίγουν τα δύο μεγάλα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης από το εξωτερικό”, είπε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Ο Ιούλιος όμως είναι ακόμα πιο κρίσιμος, αφενός μεν γιατί 1η Ιουλίου ξεκινάνε οι πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας από το εξωτερικό, αλλά κυρίως διότι θα δοθεί το σήμα προς το εξωτερικό κατά πόσον οι ροές θα είναι αυτές που θα θέλαμε και αυτές οι οποίες θα προσδίδουν και μία ασφάλεια σε αυτόν ο οποίος σκέφτεται να έρθει μετά τον Ιούλιο. Θα είναι μία πρόβα τζενεράλε που για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για αυτό δόθηκε μεγάλο βάρος στον σχεδιασμό και στην έκδοση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις οδηγίες για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος που βγήκαν από τον ΕΟΔΥ πριν από λίγες μέρες έτσι ώστε να ξέρουν οι επιχειρήσεις και οι τοπικές κοινωνίες που θα δεχθούν τουρισμό πώς θα αντιδράσουν σε πιθανό κρούσμα”, ανέφερε ο κ. Φραγκάκης και σημείωσε:

“Εμείς αυτό που θέλουμε στον ΕΟΤ είναι πρώτα από όλα να πιάνουν τόπο τα χρήματα των φορολογουμένων έτσι ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη διαφήμιση και καλύτερο marketing. Ήδη θα πάρουμε μία αυξημένη χρηματοδότηση 23 εκατ. ευρώ για το επόμενο εξάμηνο, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο, προκειμένου η καμπάνια της χώρας να μην σταματήσει καθόλου. Να έχουμε δηλαδή καμπάνια Ελλάδας προφανώς με διακυμάνσεις ανάλογα με την εποχή από τώρα μέχρι του χρόνου τέτοια εποχή, έναν χρόνο ολόκληρο κάτι που επίσης δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παρελθόν για πολλούς λόγους. Αυτό θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για να κάνουμε ό,τι μπορούμε το 2020 γιατί θα είναι μία δύσκολη χρονιά, αλλά κυρίως να προετοιμαστούμε για ένα πολύ ανταγωνιστικό και σημαντικό 2021”.

πηγή: enikos.gr