Βίντεο – Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί για το νέο νομοσχέδιο – Επόμενη κινητοποίηση στις 31 Ιανουαρίου

18.19

Στους δρόμους κατέβηκαν για μια ακόμα φορά οι εκπαιδευτικοί όλης της Κρήτης διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που εξισώνει τα πτυχία των δημόσιων πανεπιστημίων με εκείνα των ιδιωτικών κολλεγίων και τους δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής στους διαγωνισμούς για την είσοδο των κατόχων τους στο δημόσιο. Στα Χανιά οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι μέσα σε τρεις διατάξεις του το νομοσχέδιο ανοίγει στρώνει τον δρόμο στις ελληνικές οικογένειες να επιλέξουν την ιδιωτική εκπαίδευση για την ολοκλήρωση των σπουδών των παιδιών τους που τα πανεπιστημιακά τους τμήματα καταργήθηκαν.

Εν τω μεταξύ, καθηγητές και δάσκαλοι, διαμαρτύρονται και για τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων μέσω της αξιολόγησης που θα μετατρέψει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε κυνηγούς των πορτοφολιών των φοιτητών.

Οι εκπαιδευτικοί προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους καλώντας στο πλευρό τους όλη την κοινωνία γιατί την αφορά άμεσα για το μέλλον των παιδιών και της δωρεάν εκπαίδευσης.