Βίντεο – Διπλό φονικό στα Ανώγεια – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

14.51

Συγκλονισμένη και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η τοπική κοινωνία των Ανωγείων μετά και το διπλό φονικό το Σάββατο το βράδυ  στο Περαχώρι. Θύματα δυο άνδρες ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης γνωστός στο καλλιτεχνικό στερέωμα ως μαντιναδολόγος και χοροδιδάσκαλος και ο 30χρονος κτηνοτρόφος Γιώργος Ξυλούρης.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, σύμφωνα με πληροφορίες όμως, όλα ξεκίνησαν από έναν διαπληκτισμό ανάμεσα στον 30χρονο κτηνοτρόφο και τον γιο του 63χρονου. Οι δυο τους αρχικά λογομάχησαν και στην συνέχεια πιάστηκαν στα χέρια με τον Γιώργο Ξυλούρη στη συνέχεια, να πηγαίνει στο σπίτι του και να επιστρέφει οπλισμένος, σε εκείνο το σημείο, μπήκε στη μέση και ο Λευτέρης Καλομοίρης ο οποίος στην προσπάθεια του να ηρεμήσει τα πνεύματα δέχτηκε μια σφαίρα από τον κτηνοτρόφο για να ακολουθήσουν πυρά από την πλευρά του υιού Καλομοίρη ο οποίος στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή για να παραδοθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο Αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.

Από τα πυρά τραυματίστηκε και ένας ακόμα άνδρας ο οποίος και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας  στα Ανώγεια. Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως ισχυρές δυνάμεις των αστυνομικών Αρχών έσπευσαν άμεσα τόσο στο Κέντρο Υγείας όσο και στο μέρος όπου διαδραματίστηκε το φονικό και με φακούς όλη νύχτα συνέλεξαν κάλυκες και έκαναν τις απαραίτητες έρευνες.

Με δεδομένο πως το κλίμα ήταν τεταμένο, κρίθηκε σκόπιμο η σορός του 30χρόνου Γιώργου Ξυλούρη να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ αυτή του 62χρόνου Λευτέρη Καλομοίρη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αυτοψίες.

Μετά και τις παραπάνω εξελίξεις έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες ταφής καθώς θα υπάρξει μέριμνα ώστε να γίνουν σε διαφορετικές ημέρες και αν είναι δυνατόν και σε διαφορετικά μέρη ώστε να υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να αποφευχθεί μια  συνάντηση των συγγενών των θυμάτων με ότι αυτό συνεπάγεται.