Δρόμοι Λόγου & Τέχνης: 10 κινέζικοι σταθμοί Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας… Κίνα»

16.21

 

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η Περιηγητική Παράσταση «10 κινέζικοι σταθμοί» την οποία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Φεστιβάλ το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου στο χωριό της Μυρτιάς. Το χωριό μεταμορφώθηκε σε μια τεράστια σκηνή και 10 Κινέζικοι Σταθμοί έγιναν τόπος συνάντησης των τεχνών και των πολιτισμών συνθέτοντας μια site-specific σπονδυλωτή παράσταση, σε σύλληψη, σύνθεση και γενική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Τσακιρέλη.

Χορευτές, μουσικοί, ηθοποιοί, κουκλοπαίχτες, ακροβάτες, ζωγράφοι και εικαστικοί από την Ελλάδα και την Κρήτη, την Ευρώπη και τη μακρινή Κίνα ένωσαν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα μάγεψε κυριολεκτικά τους θεατές που με έναν άψογο συντονισμό μετακινούνταν από σταθμό σε σταθμό με τη βοήθεια των εθελοντών οδηγών.

Κάθε σταθμός προσέφερε ένα διαφορετικό θέαμα στο οποίο κυρίαρχος ήταν πάντα ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη από τις εντυπώσεις του για την Κίνα που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα. Ο λόγος «συνομιλούσε» αρμονικά με τη μουσική, τον χορό και άλλες μορφές τέχνης και το αποτέλεσμα συνέθετε μια φαντασμαγορία την οποία οι θεατές παρακολούθησαν σχεδόν μυσταγωγικά ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ κορυφώνονται στη Μυρτιά αυτό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου. Και τα δύο πρωινά θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες (απαραίτητη η κράτηση θέσης). Στο πλούσιο πρόγραμμα της απογευματινής ζώνης και χωρίς ραντεβού σας περιμένουμε από τις 5:30 έως τις 8:30 το βράδυ.

Το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο συναυλίες με ελεύθερη είσοδο και χωρίς κράτηση θέσης, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στον χώρο στάθμευσης το Μουσείου. Το Σάββατο οι Chang Jing Studio θα παρουσιάσουν το τελευταίο τους μουσικό έργο «Dream Back, to the Orient Wonderland», μια δημιουργική σύνθεση παραδοσιακών κινέζικων μουσικών οργάνων με  τη μουσική της Όπερας Κουν. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου με τη συναυλία «Η Κρήτη Συναντά την Άπω Ανατολή» στην οποία ο Γιώργης Μανωλάκης  με τους Nefalo Project θα συναντηθεί με τους Chang Jing Studio σε μια μουσική σύμπραξη-έκπληξη.

______________________

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας… Κίνα» στην ιστοσελίδα του Μουσείου Καζαντζάκη www.kazantzaki.gr και στο έντυπο που θα διατίθεται στα σημεία προπώλησης και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης.

Τ 2810741687

Email: info@kazantzaki.grnkm.travelling.festival@gmail.com

Facebook: www.facebook.com/kazantzakis.museumwww.facebook.com/traveling.festival

Instagram: kazantzakismuseum