Ειδικό κλιμάκιο από το ΥΠΟΜΕΔΙ για αυτοψία στον Κερίτη για τη νέα γέφυρα

17.00

Αυτοψία από ειδικό κλιμάκιο μηχανικών ορισμένο από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο σημείο που έπεσε η ιστορική γέφυρα του Κερίτη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, του Δημάρχου Πλατανιά και υπηρεσιακών παραγόντων. Το κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αποτελούνταν από πολιτικό μηχανικό ειδικό σε θέματα σκυροδέματος, από υδραυλικό και από μηχανικό ειδικό σε θέματα οδοποιίας και σκοπό είχε να καταγράψει το βαθμό δυσκολίας ανέγερσης μιας νέας γέφυρας και να μεταφέρει την άποψη του στο Υπουργείο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση προϋπολογισμού 700.000 μεταξύ του ΥΠΟΜΕΔΙ, της Περιφέρειας και του Δήμου Πλατανιά για την πραγματοποίηση της μελέτης για την κατασκευή της νέας γέφυρας η οποία να θυμίσουμε είναι ανεξάρτητη από την ανακατασκευή της ιστορικής γέφυρας που κατέρρευσε σχεδόν πριν ένα χρόνο, ωστόσο το Υπουργείο Πολιτισμού μπορεί να κάνει τις παρατηρήσεις του και στη νέα γέφυρα.

Από την εμπειρία του ο κ. Σταθόπουλος τονίζει ότι σε περίπτωση που προκύψουν αρκετές αδειοδοτήσεις για την εκτέλεση του έργου, η υλοποίηση της νέας γέφυρας δε θα είναι μια γρήγορη και εύκολη υπόθεση.

Το θέμα τώρα είναι το πότε θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και γι αυτό ο Δήμαρχος Πλατανιά μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα.