Εργαζόμενοι με ενοικίαση στον τουρισμό. Τι είπαν σε σύσκεψη για τον εργασιακό μεσαίωνα

16.36

Συμβαίνει και αυτό στον κλάδο του Τουρισμού. Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα με απρόσωπες σχέσεις με τους εργοδότες, αφού δεν έρχονται καν σε επαφή μαζί τους για να πιάσουν δουλειά. Πως γίνεται αυτό; Μέσω γραφείων που δεν εφαρμόζουν την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας. Η πρώτη ενοικιαζόμενη εργαζόμενη βρέθηκε σε ξενοδοχείο και στα Χανιά, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι οποίοι πραγματοποιούν ελέγχους από χτες σε συνεργασία με την επιθεώρηση εργασίας.

Το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, πραγματοποιήθηκε η παγκρήτια σύσκεψη των συλλόγων επισιτισμού και τουρισμού του νησιού όπου όλοι έκαναν λόγο για εργασιακό μεσαίωνα καθώς υπάρχουν ξενοδόχοι που δεν εφαρμόζουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας.

Οι συνδικαλιστές σημειώνουν ότι οργιάζουν οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας με την Κω να είναι η πρωταθλήτρια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου υπογραμμίζουν ότι θα συνεχίσουν τους ελέγχους καθόλη τη διάρκεια της σεζόν μαζί με την επιθεώρηση εργασίας, ενώ ο πρόεδρος του επισιτισμού σημείωσε ότι είναι καιρός οι συσκέψεις να μην είναι καταγραφικές αλλά να προκαλέσουν ουσιαστικές αλλαγές.