Ετοιμάζεται για περίπτωση επίταξης ιδιωτική κλινική στα Χανιά για τον Κορωνοϊό

17.44

Ετοιμάζεται η κλινική Γαβριλάκη “Iassis” σε περίπτωση επιδημίας του Κορωνοϊού στα Χανιά, ακόμα και σε περίπτωση επίταξης της, από το Υπουργείο Υγείας. Τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκε μια προκατασκευασμένη αίθουσα στον εξωτερικό χώρο της κλινικής για τη διαλογή των ύποπτων κρουσμάτων και σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στόχος της δημιουργίας του ξεχωριστού χώρου εκτός κλινικής για τη διαλογή των ύποπτων κρουσμάτων είναι η προστασία των νοσηλευόμενων από τον Κορωνοϊό ασθενών καθώς καθημερινά καρκινοπαθείς κάνουν τη χημειοθεραπεία τους, λεχώνες και νεογέννητα παραμένουν στην κλινική μέχρι το εξιτήριο τους ενώ όπως είναι γνωστό γίνονται και επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς. Η διοίκηση θέλει να προστατεύσει τόσο τους ασθενείς σε όλες τις κλινικές όσο και το προσωπικό.

Παράλληλα στα δωμάτια που έχουν απομονωθεί από την υπόλοιπη κλινική, θα μπορούν να γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις καθώς θα προστεθεί εκεί εξοπλισμός ώστε να μη μετακινούνται στους υπόλοιπους χώρους, όπως προβλέπει ο ΕΟΔΥ.

Μέχρι στιγμής θα υπάρχει η δυνατότητα παραμονής δύο ασθενών στην απομόνωση μέχρι τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο αναφοράς, ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι δε θα χρειαστούν δύο και τρία 24ωρα μέχρι την ταυτοποίηση του Κορωνοϊού, καθώς από την Παρασκευή ξεκίνησε τη λειτουργία του το ιολογικό εργαστήριο του πανεπιστημίου Κρήτης, και έτσι το αργότερο σε 5 με 6 ώρες οι γιατροί θα έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα για να αποφασιστεί η νοσηλεία ή όχι των ύποπτων κρουσμάτων.