«Ηλία ρίχ’το». – Μια τρελή πρόταση στο αδιέξοδο που υπάρχει στο ποδόσφαιρο

13.51

Κρίσιμες είναι οι ώρες που διανύουμε για το Ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς τα άδεια ταμεία, γκρεμίζουν το όνειρο της Super League 2 και άπαντες, αναζητούν λύσεις. Η λογική της νεοσύστατης λίγκας ήταν η οικονομική ευρωστία και σε αυτή την λογική ψήφισαν και οι σύλλογοι την μείωση των ομάδων αλλιώς ούτε καν θα έμπαινε στην “εξίσωση” κάτι τέτοιο.

Η διοργανώτρια ψάχνεται και θα πρέπει να πιέσει πλέον τους κ. Παππά και Τσακαλώτο από την στιγμή που έχει περάσει η τροπολογία από την βουλή. Αν δεν γίνει όμως το επιθυμητό σενάριο και δεν πάρουν οι ομάδες λεφτά ποια είναι η επόμενη ημέρα;

«Ηλία ρίχ’το». Η θρυλική ατάκα που χάρισε στον Γιώργο Αρμένη το βραβείο του α’ ανδρικού ρόλου…. και στην περίπτωση μας μια ατάκα που μπορεί να δώσει λύση. Δυστυχώς, όσο περνάνε οι ώρες η Super League 2 τείνει ως ένα από το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία του ποδοσφαίρου με θύματα κυρίως τους προέδρους και σε δεύτερη μοίρα τους πρωταγωνιστές που είναι οι ποδοσφαιριστές και κατ’ επέκταση και όλους όσους εργάζονται στις ΠΑΕ.

Για όσους δεν έχουν δει την ταινία παρακάτω η σχετική σκηνή.

Η γνώμη μου είναι η εξής (και δεν ξέρω αν αυτός είναι και ο λόγος πίσω από τις λέξεις στην ανακοίνωση Χριστοβασίλη του ΠΑΣ για αναβολή της κλήρωσης της Super League).  Super League με 16 ομάδες κάτι που σημαίνει επιστροφή Πλατανιά και παραμονή ΠΑΣ Γιάννενα  στην κατηγορία.

Μια δεύτερη κατηγορία με τις ομάδες της (παρ’ ολίγον) Super League 2 και της Football League χωρισμένη σε δυο ομίλους και στη συνέχεια με Γ’ Εθνική με ομίλους όπως είναι τώρα αλλά με την λογική των 14 ομάδων μίνιμουμ κάτι που σημαίνει άνοδο και για τους δευτεραθλητές των ενώσεων όπου χρειαστεί.

Στα παραπάνω αφού δεν μπορεί το κράτος να συνδράμει οικονομικά κάθε ομάδα θα πρέπει πλέον να αναζητήσει μόνη της τηλεοπτική στέγη όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό.

ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αν δεν βρεθεί οικονομική λύση για τις ομάδες, επίσης να ξεκαθαρίσω πως όλα είναι μια απλή (προσωπική) σκέψη και όχι πληροφόρηση.