Η ανακήρυξη, οι εξαιρέσεις και οι σίγουροι

17.01

Από νωρίς το μεσημέρι, οι υποψήφιοι κατέκλυσαν το Πρωτοδικείο Ηρακλείου περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα.

Από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ανακήρυξης των συνδυασμών και των υποψηφίων ενόψει των εκλογών της 26ης Μαϊου.

Σε επίπεδο Ηρακλείου ανακηρύχθηκαν όλοι οι συνδυασμοί, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δεν ανακηρύχθηκαν δυο δημοτικοί σύμβουλοι στους συνδυασμούς των Γ. Κουράκη και Ευρ. Κουκιαδάκη (από ένας) και επίσης δεν ανακηρύχθηκε υποψήφιος για τη δημοτική ενότητα Αλικαρνασσού.

Σε Βιάννο και Δήμο Μινώα Πεδιάδος αλλά και στο δήμο Αρχάνων – Αστερρουσίων όλοι ανακηρύχθηκαν κανονικά, χωρίς καμία εξαίρεση.

Eπίσης, στο δήμο Μαλειβιζίου ανακηρύχθηκαν όλοι, πλην του συνδυασμού “Τύλισος 2019” με έξι υποψήφιους.

Στο δήμο Γόρτυνας ανακηρύχθηκαν όλοι πλην έξι υποψηφίων για τοπικά συμβούλια. Πρόκειται για πέντε μεμονωμένους υποψήφιους και μια υποψήφια στο συνδυασμό “Ανεξάρτητη κίνηση για την κοινότητα Αγίων Δέκα μπροστά”.

Οι άλλοι πέντε που δεν ανακηρύχθηκαν αφορούν σε δυο στην κοινότητα Βασιλικών Ανωγείων, ένας στην κοινότητα Χουστουλιανών, ένας στις Λούρες και ένας στους Αγίους Δέκα

Στο Δήμο Χερσονήσου, χωρίς κανένα πρόβλημα, πλην μιας υποψήφιας στο δημοτικό διαμέρισμα Γουβών, κύλησε η διαδικασία, ενώ δεν ανακηρύχθηκε για την δημοτική ενότητα Μοιρών ένας υποψήφιος του Γρήγορη Νικολιδάκη και δυο υποψήφιες της Μαρίας Πετρακογιωργη.

Επίσης δεν ανακηρύχθηκε για την δημοτική ενότητα Ζαρού ένας υποψήφιος του Γιάννη Μαθιουδάκη

Οι περιφερειακοί συνδυασμοί ανακηρύχθηκαν επίσης όλοι χωρίς εκπλήξεις.

Από νωρίς το μεσημέρι, οι υποψήφιοι κατέκλυσαν το Πρωτοδικείο Ηρακλείου περιμένοντας τα επίσημα αποτελέσματα…

 

Ο κ. Γρηγόρης Νόλας, συντονιστής της παράταξης “Ηράκλειο για όλους” επισήμανε:

“Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών. Ο συνδυασμός μας δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλοι οι υποψήφιοι μας συμμετέχουν. Ευελπιστούμε ότι ο Ηρακλειώτης, πηγαίνοντας στην κάλπη θα δείξει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μας, θα δείξει ότι πραγματικά θα τολμήσει. Θα τολμήσει για να αλλάξουμε το Ηράκλειο, που έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να τραβήξει μπροστά, να αφήσει το παρελθόν, να αφήσει το παρόν και να οδηγηθεί στο μέλλον”.

Ο Δημήτρης Μουτσελάκης, δικηγόρος του Συνδυασμού “ΣυνΠραξη Δημοτών Ηρακλείου”, του Πέτρου Ινιωτάκη τόνισε πως:

“Πριν από λίγο ανακοινώθηκε η ανακήρυξη των υποψηφίων για τον Δήμο Ηρακλείου. Όλα πήγαν καλά, πλην δύο υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο σύνολο όλων των υποψηφίων. Τα ονόματα των υποψηφίων θα πάνε στη συνέχεια στην Περιφέρεια κι από εκεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανακοινώνονται στη Διαύγεια, οπότε κάθε υποψήφιος μπορεί να λάβει γνώση της ανακήρυξης του”‘

Πηγή: Cretalive.gr