Η κλιματική αλλαγή και το μέλλον του τουρισμού

17.52

Η κλιματική αλλαγή βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ένωσης Ξενοδόχων Χανίων. Στη συνέλευση οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν τις μεγάλες προκλήσεις στον κλάδο με καλεσμένο ομιλητή τον καθηγητή Τζέφρι Λίπμαν, μία πολύ σημαντική προσωπικότητα του παγκόσμιου τουρισμού, αφού έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Αποκλειστικός Διευθυντής της Διεθνούς ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), πρώτος Πρόεδρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO).

Ο κ. Λίπμαν σημείωσε ότι τα αεροπλάνα πρέπει να μετακινούνται με συνθετικά καύσιμα για να περιοριστεί το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και κάλεσε τις χώρες σε συνεννόηση μεταξύ τους για μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Τη συνέλευση προβλημάτισαν και οι έρευνες νοτιοδυτικά της Κρήτης για τους υδρογονάνθρακες που αναμένεται να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες.

Τέλος στο πλαίσιο της συνέλευσης εγκρίθηκε ο φετινός προϋπολογισμός με τον κ. Γιαννούλη να σημειώνει ότι ο τουρισμός έχει οδηγήσει στη μείωση της ανεργίας και στις αυξήσεις στον μισθό των εργαζομένων του κλάδου.