Η Σουηδία πρωταθλήτρια στην οδική ασφάλεια. Τι λένε οι τουρίστες για την Κρήτη

15.38

Η Σουηδία αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στην οδική ασφάλεια στον κόσμο σύμφωνα με τις έρευνες. Η Ευρώπη γενικά θεωρείται ως μία από τις πιο ασφαλής ηπείρους στον κόσμο, ωστόσο μένουν ακόμα αρκετά να γίνουν για να μηδενιστεί ο αριθμός του πιο άδικου θανάτου. Αυτού που προκύπτει από τροχαίο δυστύχημα. Τα παραπάνω τονίστηκαν στο παγκόσμιο συνέδριο οδικής ασφάλειας που πραγματοποιείται στα Χανιά και στο οποίο συμμετέχουν μόνο εκπρόσωποι μη κυβερνητικών οργανώσεων από 75 χώρες.

Οι ΜΚΟ για την οδική ασφάλεια έχουν εκπονήσει μελέτες και στη χώρα μας όπου οι τουρίστες που έχουν λάβει μέρος απαντούν ότι πρόκειται για μια πανέμορφη χώρα με ελλιπείς όμως υποδομές στο οδικό δίκτυο.

Η πιο επικίνδυνη ήπειρος στον πλανήτη σε ότι αφορά στην οδική ασφάλεια είναι η Αφρική. Τη στιγμή που στη Σουηδία χάνουν τη ζωή τους 3 στους 100.000 ανθρώπους σε τροχαίο, στην Αφρική ο αριθμός εκτοξεύεται στους 30 στους 100.000.

Στο παγκόσμιο συνέδριο οδικής ασφάλειας το οποίο λαμβάνει χώρα σε γνωστό ξενοδοχείο του Κολυμβαρίου, το παρόν θα δώσουν και προσωπικότητες διεθνούς εμβέλειας όπως ο Ζαν Τοντ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας που διοργανώνει μεταξύ άλλων τη Φόρμουλα 1 και το WRC.