Η Τράπεζα Πειραιώς είναι παρούσα στην 84η ΔΕΘ   ανοίγοντας το δρόμο στους νέους για τον αγροδιατροφικό τομέα

14.20

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι παρούσα στην 84η ΔΕΘ ανοίγοντας το δρόμο στους νέους για τον αγροδιατροφικό τομέα

Σημαντική παρουσία της Τράπεζας Πειραιώς στην 84η ΔΕΘ, ως Χορηγός του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Global Agripreneurs Summit -GAS, που πραγματοποιείται στην Helexpo από τις 7 μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Η Τράπεζα Πειραιώς έχει θέσει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα και τη διευκόλυνση της εισόδου των νέων στον κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζει ως Χορηγός το Global Agripreneurs Summit -GAS, το οποίο πραγματοποιείται φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά την Κολομβία, τη Ν. Αφρική και την Τουρκία. Το διεθνές συνέδριο ανοίγει το διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερόμενων για την ανάδειξη λύσεων και καινοτόμων προτάσεων στις οικογενειακές φάρμες, που αποτελούν το 80% της παγκόσμιας αγροτικής παραγωγής κι έχουν ανάγκη να βρίσκονται στην πρωτοπορία της τεχνολογικής εξέλιξης. Στόχος είναι η ανάδειξη ενός νέου μοντέλου αγροτικής παραγωγής, που εμπεριέχει ως βασικό συστατικό την τεχνολογία, ώστε να απαντάει στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, να ελκύει και τους νεότερους επιχειρηματίες.

Η εκδήλωση κορυφώνεται με τον τελικό του παγκόσμιου αγροδιατροφικού διαγωνισμού του διεθνούς δικτύου Future Agro Challenge, στον οποίο έχουν προκριθεί 32 ομάδες από 100 startups νικητές διαγωνισμών σε πάνω από 60 χώρες.  Οι ομάδες που καινοτομούν έχουν την ευκαιρία στο πλαίσιο του GAS να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να εκθέσουν τις ιδέες τους για το πως θα υποστηριχθεί η αγροτική οικονομία από τις νέες τεχνολογίες, στηρίζοντας την παγκόσμια οικονομία.

 

Στο διαγωνισμό συμμετέχουν και οι πέντε νικητές που διακρίθηκαν για τις καινοτόμες ιδέες τους στο διαγωνισμό “Trophy – Τροφή Challenge”, τον περασμένο Ιούλιο, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη. Οι ομάδες PROSPER, OILWAY, SMART METER ANYWHERE, FIBRO-I και CHLOE IRRIGATION SYSTEM, που βραβεύτηκαν για τις καινοτόμες ιδέες τους στη διατροφή και την αγροτική παραγωγή έχουν και παρουσία με περίπτερο στην έκθεση. Ο διαγωνισμός “Trophy – Τροφή Challenge”, υλοποιήθηκε από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά», υπό την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Rutgers, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και με την υποστήριξη των Industry Disruptors Game Changers (ID-GC) και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. Μέγας δωρητής του ευρύτερου προγράμματος και του “Trophy – Τροφή Challenge” είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ενώ Χρυσός Χορηγός του Διαγωνισμού ήταν η Τράπεζα Πειραιώς.