Η Mare Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιάννου Τζωρτζάκη, ΑΝΘΡΩΠΟΙ / HUMANS

12.58

Η Mare Gallery που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Thalassa Beach Resort, στην Αγία Μαρίνα, εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη Γιάννου Τζωρτζάκη, ΑΝΘΡΩΠΟΙ / HUMANS, το Σάββατο,18 Μαΐου 2019, στις 20:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2019 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 18:00 έως τις 22:00.

Ίσως το σπίτι δεν είναι μέρος, αλλά μια αμετάκλητη κατάσταση…

James Baldwin 1924-1987. Αμερικάνος Συγγραφέας.

Τι γίνεται όμως όταν το Σπίτι είναι ο ίδιος ο Άνθρωπος?

Εξ αρχής η εξέλιξή του πήγαινε παράλληλα με το μέρος όπου δεχόταν τις περισσότερες εσωτερικές ζυμώσεις, όσο αναπτυσσόταν νοητικά, τόσο διαμορφωνόταν και ο περιβάλλοντας χώρος του. Μια σχέση που δεν σταμάτησε στιγμή να αλλάζει και να προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες. Η επικοινωνία τόσο με τον ίδιο του τον εαυτό όσο και με όσους συν υπάρχουν κάτω από την σημειολογία της Οικίας είναι μια ασταμάτητη διεργασία, μια χημική αντίδραση που σε κάθε πρόσμιξη οι εμπλεκόμενοι αλλάζουν τη βασική τους δομή συνειδητά η όχι. Ο Άνθρωπος γίνεται το ίδιο το Σπίτι, παίρνει αυτήν την μορφή ως προέκταση του Είναι του, κάθε πτυχή, κάθε γωνία γίνεται Αυτός και μέσα από αυτό Αναμορφώνεται. Αν η ίδια η Οικία σταματήσει να αλλάζει, σημαίνει πρωτίστως ότι ο ίδιος έχει ολοκληρώσει την προσωπική του εξέλιξη. Ως παρατηρητής “διαβάζω” το Σπίτι με τον ίδιο τρόπο που προσπαθώ να “αποκωδικοποιήσω” και τους Ανθρώπους, άλλωστε το πρώτο έχει περισσότερα να σου φανερώσει για τους Ιδιοκτήτες του απ’ όσα πιθανόν και οι ίδιοι να θυμούνται. Και αν όλα αυτά Διαγραμμίζονταν, τότε μερικές λεπτές γραμμές θα μας “χώριζαν” απ’ όλα, θα μας όριζαν τα πάντα.

Γιάννος Τζωρτζάκης