Θετικός ο Κ. Μητσοτάκης στην παραχώρηση Ιταλικών Στρατώνων και πρώην ΙΚΑ

16.42

Με ένα συμβολικό δώρο που απεικονίζει ένα καράβι και σχεδιάστηκε από τη βραβευμένη ομάδα «Ηeptagonon» της σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης ο Δήμαρχος Χανίων υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Δημαρχείο. Το δώρο όπως είπε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης δείχνει τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με το πολυτεχνείο Κρήτης. Στη σύσκεψη που ακολούθησε ο Δήμαρχος έθεσε όλα τα ζητήματα διεκδίκησης του Δήμου από το Κράτος όπως είναι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, το φρούριο Ιτζεδίν και οι Ιταλικοί στρατώνες. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη βούληση της κυβέρνησης να παραχωρηθούν οι Ιταλικοί στρατώνες για την ανέγερση του νέου Δημαρχείου.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό την πρόθεση του να δοθεί λύση στο κυκλοφοριακό στην πόλη που ταλανίζει τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια ενώ ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνηση και στο μεγάλο θέμα της διάβρωσης των ακτών που προκαλεί πολλά προβλήματα στις παράκτιες περιοχές με καθιζήσεις που αποτελούν κίνδυνο πρόκλησης κάποιου ατυχήματος.

Τέλος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως φιλόδοξο τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής υπογραμμίζοντας ότι το κράτος θα σταθεί αρωγός όπου μπορεί.