Θλίψη για την 21χρονη και τον 19χρονο που “έσβησαν” στην άσφαλτο

16.04

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μία ζωή χάθηκε και μία οικογένεια βυθίστηκε στο πένθος από το  νέο θανατηφόρο ατύχημα που σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ στις 06:10 το πρωί. Ο τραγικός απολογισμός, μία νεκρή μόλις 21 ετών, 3 σοβαρά τραυματίες και δύο ελαφρά. Το περιστατικό έλαβε χώρα στην εθνική οδό στους Άγιους Πάντες του Δήμου Αποκορώνου.

Το μαύρο ΙΧ αυτοκίνητο τύπου τζιπ με κατεύθυνση από Ρέθυμνο προς Χανιά, συγκρούστηκε μετωπικά με επαγγελματικό φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο κινείτο από Χανιά προς Ρέθυμνο, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το τζιπ οδηγούσε ένας 21χρονος και η νεαρή που έχασε σχεδόν ακαριαία τη ζωή της καθόταν μαζί με άλλο δύο άτομα στο πίσω κάθισμα. Και οι 5 επιβαίνοντες δεν έχουν καταγωγή από την Κρήτη ενώ βρίσκονταν στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές. Φαίνεται πως η παρέα των νεαρών επέστρεφε από διασκέδαση όταν σημειώθηκε η σύγκρουση με το φορτηγό στο οποίο επέβαινε μόνο ο οδηγός του ο οποίος είχε Άγιο, αν κρίνει κάποιος την κατάσταση του οχήματος του.

Από την ώρα που σημειώθηκε το τροχαίο οι διερχόμενοι οδηγοί κοιτούσαν με απορία τα συντρίμμια τα οποία μαρτυρούσαν ότι λίγες ώρες πριν κάτι πολύ δυσάρεστο συνέβη.

Τα δυσάρεστα νέα όμως δε σταμάτησαν στην 21χρονη καθώς το πρωί την τελευταία του πνοή άφησε και ο 19χρονος συνεπιβάτης του δικύκλου που σημειώθηκε στις 22 Ιουλίου στην οδό Κισάμου, όταν το μηχανάκι στο οποίο επέβαινε παρέσυρε έναν 44χρονο πεζό και στη συνέχεια συγκρούστηκε με ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Τότε είχε χάσει τη ζωή του ο  επίσης 19χρονος οδηγός του δικύκλου με τον συνεπιβάτη του να νοσηλεύεται 17 μέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, βγαίνοντας χαμένος από τη Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Από την αρχή του χρόνου 45 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία με την πλειοψηφία αυτών να είναι νέοι. Αυτό που συμβαίνει στην άσφαλτο φέτος δεν έχει προηγούμενο και δυστυχώς καταδεικνύει ότι ανεξάρτητα από την κατάσταση των δρόμων η οδηγική συμπεριφορά είναι πολλές φορές επιπόλαια και επικίνδυνη αν κρίνει κανείς τα περιστατικά γενικότερα καθώς καθημερινά προσέρχονται στα επείγοντα των νοσοκομείων θύματα τροχαίων.

Άραγε πόσοι ακόμα θα πρέπει να χάσουν τη ζωή τους για να είμαστε πιο προσεκτικοί όταν οδηγούμε. Το τιμόνι πολλές φορές δε συγχωρεί μια μικρή απροσεξία…