«Ιστορίες στο τάκα – τάκα» του Μπερνάρ Φριό από το ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ

15.58

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης προγραμματίζει για τη χειμερινή περίοδο – και συγκεκριμένα από 4 Νοεμβρίου 2019, να παρουσιάσει τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Ιστορίες στο τάκα – τάκα» του Μπερνάρ Φριό σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου.

Διασκευή-Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Σκηνικά – Κοστούμια: Μικέλα Παπαδουλάκη

Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης

Κίνηση: Έλενα Σταυροπούλου

Ερμηνεύουν οι Φλώρα Ασουμανάκη, Μαρίνα Πανηγυράκη, Μάνος Στεφανάκης που παίζοντας, χορεύοντας και τραγουδώντας θα φέρουν μέσα στο σχολείο το άφθονο γέλιο, αλλά και τον προβληματισμό και την μάθηση που χαρίζει το θέατρο, με τον δικό του, χαρούμενο τρόπο.

«Ιστορίες στο τάκα – τάκα»

Μια σπονδυλωτή παράσταση με ανατρεπτικό χιούμορ, αστείρευτο κέφι,

τραγούδια και ζωντανή μουσική.

Σε ένα σκηνικό περιβάλλον που θυμίζει παιδικό δωμάτιο, τρεις ηθοποιοί -πότε ως ενήλικες και πότε ως παιδιά- ξεδιπλώνουν μέσα από ένα διαρκές παιχνίδι ρόλων δώδεκα σύγχρονες καθημερινές ιστορίες.

Ιστορίες που θίγουν σημαντικά και ευαίσθητα ζητήματα με τρόπο ανάλαφρο που όμως δε στερείται βάθους. Με την τολμηρή και ευαίσθητη ματιά τους, με την ελαφράδα και το χιούμορ τους πραγματεύονται θέματα της καθημερινής ζωής, των σχέσεων, των ανακαλύψεων, των μυστικών και των συγκρούσεων της παιδικής ηλικίας.

Ιστορίες για παιδιά που θέλουν να γίνουν μεγάλοι και μεγάλους που προσπαθούν να καταλάβουν τα παιδιά. Για παιδιά που αναζητούν την αλήθεια, που διψάνε για γνώση, που διεκδικούν αυτό που χρειάζονται.

Ιστορίες που συγκινούν και ξαφνιάζουν. Ιστορίες για μικρά παράπονα και κρυφούς καημούς. Για όνειρα και φόβους, για τρυφερές κακίες και πονηρές αταξίες.

Ιστορίες με απρόσμενες ανατροπές, όπου το καθημερινό μπλέκεται απροσδόκητα με το φανταστικό και η αλήθεια γίνεται ένα με το ψέμα.

Από 4 Νοεμβρίου καθημερινά παραστάσεις στα Δημοτικά Σχολεία, τηλ. κρατήσεων 28210-44256.

Παραστάσεις για το κοινό στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων:

Σάββατο 23 Νοεμβρίου, ώρα 18:00

Κυριακή 24 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 & 18:00

Γενική είσοδος 7€

προπώληση εισιτηρίων – κρατήσεις θέσεων: τηλ. 28210-44256