Βίντεο – Καταγγελίες για είσοδο ηλικιωμένων στο δημοτικό Γηροκομείο Χανίων χωρίς σειρά προτεραιότητας

18.23

  Λίγο πριν αποχωρήσει η διοίκηση του δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, αμέσως μετά τις εκλογές και πριν την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου, έβαλε από την πλαϊνή πόρτα όπως κατήγγειλε το μέλος του ΔΣ του Γηροκομείου και Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων , Χαράλαμπος Κουρούσης 26 ηλικιωμένους χωρίς να τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας.

Στην καταγγελία αυτή προχώρησε ο κ. Κουρούσης σήμερα καθώς χτες έμαθε για την είσοδο των ηλικιωμένων με απόφαση προέδρου, όπως σημείωσε.

Παράλληλα ο κ. Κουρούσης κατήγγειλε για μία ακόμα φορά ότι το Δημοτικό Γηροκομείο έχει μετατραπεί σε ίδρυμα χρονίων παθήσεων αφού από τους 100 φιλοξενούμενους οι 60 είναι κατάκοιτοι, με το 95% συνολικά των τροφίμων να είναι άρρωστοι. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται περισσότερο νοσηλευτικό προσωπικό με το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίζει ότι δεν προβλέπονται τέτοιες μόνιμες προσλήψεις.

Εν τω μεταξύ, να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Γηροκομείο για κάθε ένα τρόφιμο που φιλοξενούσε έπαιρνε τον μήνα 1000 ευρώ από τα νοσήλια του ΕΟΠΥΥ αλλά και παράτυπα το 75% της σύνταξης του, το οποίο δικαιολογούσε ως δωρεά.