Κοροϊδία από την ΕΕΤΑΑ για μια θέση στους παιδικούς. Ξανά οι ουρές της ταλαιπωρίας

15.45

Στο ίδιο έργο θεατές έγιναν για μία ακόμα χρονιά οι γονείς που θέλουν να γράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς με voucher , μέσω ΕΣΠΑ. Από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα κυριολεκτικά κατασκήνωσαν έξω από τους παιδικούς σταθμούς για να πάρουν προτεραιότητα και να προλάβουν την πολυπόθητη θέση.

Κάθε χρόνο τόσο οι γονείς όσο και ο Δήμος Χανίων ζητούν από την ΕΕΤΑΑ, την κατανομή των παιδιών βάση μορίων και μόνιμης κατοικίας για να μην αναγκάζονται να υπομένουν αυτήν την ταλαιπωρία της προτεραιότητας αλλά και το να περιφέρονται σαν γυρολόγοι από παιδικό σε παιδικό για να βρουν μια θέση, την οποία τελικά μπορεί και να μην προλάβουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ο ΔΟΚΟΙΠΠ τήρησε την αξιοκρατία και δεν προκράτησε θέσεις για κανένα γονέα, ενώ ζητά από την ΕEΤΑΑ να μην ανακοινώνει τα αποτελέσματα μεσημέρι αλλά νωρίς το πρωί ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς έξω από τους παιδικούς για σχεδόν ένα 24ωρο.

Εν τω μεταξύ, φέτος στους παιδικούς σταθμούς θα εγγραφούν 700 άτομα δηλαδή  περίπου 50 παιδιά λιγότερα λόγω ανακατασκευής ανά δύο των παιδικών σταθμών. Το έργο έχει προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ ενώ θα απαιτηθεί επιπλέον 1,5 εκατομμύριο από τον Δήμο Χανίων καθώς τα κρατικά χρήματα δεν επαρκούν.

Σύμφωνα με τους αριθμούς 300 παιδιά θα ενταχθούν στους παιδικούς του ΔΟΚΟΙΠΠ και 400 μέσω ΕΣΠΑ. Από αυτά τα 80 είναι βρέφη.