Κρίσεις Πυροσβεστικής: Ο Δ. Μπουντουράκης στο τιμόνι της ηγεσίας της Κρήτης

14.54

Αλλαγή  σκυτάλης στο τιμόνι της ηγεσίας της Κρήτης στο πυροσβεστικό σώμα έφεραν οι πρόσφατες κρίσεις  οι οποίες ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των νέων διοικητών στους νομούς του νησιού.

Μετά από 32 χρόνια μάχιμης υπηρεσίας στο Πυροσβεστικό Σώμα, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, αποστρατεύτηκε  με τον βαθμό του Υποστρατήγου. Ο Ρεθεμνιώτης αξιωματικός της πυροσβεστικής είχε τοποθετηθεί ως περιφερειακός διοικητής τον Φεβρουάριο του 2019.  Πρόκειται σίγουρα για έναν αξιωματικό που αφήνει ένα τρανταχτό αποτύπωμα στην Κρήτη αφού κατάφερε να ρίξει τον αριθμό των καμένων εκτάσεων, σε ιστορικά χαμηλά σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών.

Οι κρίσεις στο πυροσβεστικό σώμα συνεχίστηκαν με τον βαθμό του πυράρχου και ο μέχρι σήμερα διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης προήχθη στον βαθμό του αρχιπυράρχου και αναλαμβάνει πλέον τα ηνία της ηγεσίας του σώματος στο νησί ως νέος περιφερειακός διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης. Πρόκειται για έναν έμπειρο αξιωματικό ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια βρισκόταν στη θέση του διοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων ενώ είχε διατελέσει διοικητής για δύο χρόνια και στο Ρέθυμνο.

Ως προς τις Διοικήσεις των νομών, μόνο μια αλλάζει χέρια, αυτή των Χανίων, από την οποία φεύγει ο Δ. Μπουντουράκης και αναλαμβάνει ο Γ. Μαρκουλάκης.

 

Αναλυτικά οι διοικητές ανά νομό αναλαμβάνουν:

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων τοποθετείται ο Γεώργιος Μαρκουλάκης (μέχρι σήμερα Διοικητής Π.Υ. Βρυσών)

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρεθύμνου ο Παναγιώτης Καράμπελας παραμένει στη θέση του

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου ο Γέωργιος Τσικαλάς παραμένει στη θέση του

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λασιθίου ο Μιχαήλ Βασιλάκης παραμένει στη θέση του