Κρατούμενος φυλακών Αγυιάς: “Δεν έχουμε ούτε παυσίπονο – Αν έρθει ο κορωνοϊός καταστραφήκαμε”

16.47

Τη στιγμή που το κράτος παίρνει όλο και πιο αυστηρά μέτρα για να μείνουν οι πολίτες στο σπίτι ώστε να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός, οι κρατούμενοι του καταστήματος κράτησης Χανίων στους οποίους έχουν απαγορευτεί οι άδειες και οι επισκέψεις ανησυχούν για την υγεία τους. Ο λόγος είναι η έλλειψη των φαρμάκων στη φυλακή καθώς όπως καταγγέλλουν στη Νέα Τηλεόραση κάνουν ολόκληρο αγώνα κάθε φορά που πρέπει να τους δοθεί κάποια θεραπεία για το πρόβλημα τους.

Την ώρα που οι περισσότεροι νιώθουν φυλακισμένοι μέσα στο σπίτι τους στο πλαίσιο της καραντίνας, υπάρχουν και οι συμπολίτες μας που βρίσκονται στην πραγματική φυλακή παρακολουθώντας έγκλειστοι τις εξελίξεις με τον κορωνοϊό. Κρατούμενος του καταστήματος κράτησης Χανίων στην Αγυιά κατήγγειλε στη Νέα Τηλεόραση ότι αν και βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής δε νιώθουν προστατευμένοι καθώς οι ίδιοι δεν έχουν μάσκες και γάντια.

Παράλληλα οι κρατούμενοι καταγγέλλουν ότι ανησυχούν και για την φαρμακευτική τους περίθαλψη καθώς δεν υπάρχουν σκευάσματα ούτε για δείγμα λέγοντας πως λείπει από το φαρμακείο της φυλακής ακόμα και το πιο απλό παυσίπονο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπάρχουν αιτήματα για την έγκριση πίστωσης για το φαρμακευτικό υλικό στο κατάστημα κράτησης Χανίων, με τις ελλείψεις να παρουσιάζονται από τον Ιανουάριο, όμως ακόμα δεν έχει εγκριθεί η ανάλογη δαπάνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε προβλεφθεί η προμήθεια γαντιών, μασκών και αντισηπτικών για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ώστε να μη μεταδοθεί ο κορωνοϊός στη φυλακή, καθώς οι κρατούμενοι είναι 550 και μία γιατρός από το νοσοκομείο Χανίων επισκέπτεται κάποιες μέρες το κατάστημα κράτησης.

Να σημειωθεί ότι έχουν απαγορευτεί όλα τα επισκεπτήρια των κρατουμένων αλλά και οι άδειες λόγω κορωνοϊού και αν όλα τα μέτρα τηρηθούν κατά γράμμα, ενδεχομένως οι κρατούμενοι να είναι οι πιο προστατευμένοι από όλους τους πολίτες σχετικά με τον κορωνοϊό.