Κόντρα Σημανδηράκη – Κουκιανάκη για το οικόπεδο της ΑΒΕΑ

17.50

Η επιτροπή του άρθρου 152 είπε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ότι κακώς δεν πήρε απόφαση στην Αντιδικία ανάμεσα στον Δήμο Χανίων και τα Κρητικά Ακίνητα για το οικόπεδο των τριών στρεμμάτων που διεκδικεί ο Δήμος στην ΑΒΕΑ. Στη συνεδρίαση της Επιτροπή συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΠΕΔ ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης ο οποίος δέχτηκε σκληρή κριτική από τον Παναγιώτη Σημανδηράκη, καθώς στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο είπε ότι έπραξε αντιδεοντολογικά και δεν τον ενημέρωσε ότι θα συνεδρίαζε η επιτροπή για το θέμα της ΑΒΕΑ.

Ο Δήμαρχος Χανίων ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Γιάννη Κουράκη την εξαίρεση του κ. Κουκιανάκη από την επιτροπή στο μέλλον με αφορμή αυτό το γεγονός.

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης κράτησε χαμηλούς τόνους σημειώνοντας ότι δε μπορούσε να πάρει διαφορετική απόφαση από τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής, την εκπρόσωπο του νομικού συμβουλίου του Κράτους και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Χανίων, που έκριναν ωε θετική τη διεκδίκηση των Κρητικών Ακινήτων για ακύρωση της απόφασης του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου για την ΑΒΕΑ.

Ψυχραιμία συνέστησε στις δύο πλευρές ο πρόεδρος της ΠΕΔ Γιάννης Κουράκης.

Τέλος ο Παναγιώτης Σημανδηράκης τόνισε ότι τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα και ότι η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την αξιοποίηση του οικοπέδου της ΑΒΕΑ παραμένει σε ισχύ, καθώς η απόφαση της Επιτροπής δε συζήτησε την ουσία.