Κ. Μητσοτάκης: Το 2021 θα προκηρυχτεί με διόδια ο ΒΟΑΚ

16.39

Το έργο κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει από την Κίσαμο διαβεβαίωσε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.  Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα μπουν διόδια με κάποιες διευκολύνσεις ενώ το έργο θα είναι έτοιμο να προκηρυχτεί το 2021.  Μεταξύ άλλων, είπε, έχει τεθεί στο τραπέζι η χρήση κερδών από τα ελληνικά ομόλογα που επιστρέφονται στη χώρα μας από το Ευρωσύστημα.

Για τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή εκκρεμότητα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με βασικό θέμα συζήτησης τον τρόπο κατασκευής του ΒΟΑΚ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι το έργο θα ξεκινήσει από την Κίσαμο και θα εκτελεστεί σε όλο το μήκος του.

Το Υπουργείο Υποδομών σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα πρέπει να ολοκληρώσει το κομμάτι των μελετών εντός του επόμενου εξαμήνου ασκώντας κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση ότι δημιουργούσε εντυπώσεις για την κατασκευή του έργου οι οποίες διαψεύδονταν στην πορεία.

Σε ότι αφορά στη χρηματοδότηση του έργου ο υπουργός υποδομών είπε ότι θα γίνει με σύμβαση παραχώρησης και με κρατική ενίσχυση με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει  ότι θα έχει διόδια με κάποιες διευκολύνσεις για τους μόνιμους κατοίκους που σε κάποια σημεία δεν έχουν εναλλακτικό δρόμο για την μετακίνηση τους.

Μέχρι την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι συνολικά τώρα και στο μέλλον θα γίνουν έργα αποκατάστασης στον υφιστάμενο δρόμο προϋπολογισμού 70 με 80 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νέος ΒΟΑΚ θα είναι συνδεδεμένος με το αεροδρόμιο σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και σε άλλα θέματα τα οποία έθεσε ο Νίκος Καλογερής όπως είναι η αποκατάσταση των υποδομών από τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο χειμώνα.