Λαμπρή τελετή Εγκαινίων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στα Χανιά

13.45

Ο κορυφαίος Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εγκαινίασε το νέο του, πέμπτο κατά σειρά, υπερσύγχρονο εκπαιδευτήριο στα Χανιά της Κρήτης σε μια πανηγυρική τελετή, που προσέλκυσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα και την Καλαμάτα, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εγκαινίασε τη λειτουργία του και στα Χανιά προσφέροντας 85 επίκαιρες ειδικότητες, με την άριστη τεχνογνωσία που το διακρίνει και την εμπειρία πέντε δεκαετιών, από το 1971.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, επί της λεωφόρου Κων/νου Καραμανλή 404,  οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα διεθνή πρότυπα για να διαπιστώσουν έτσι τις άρτιες συνθήκες σπουδών που το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προσφέρει.  Τα εργαστήρια απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια, τόσο για το design τους, αλλά κυρίως για  το πλούσιο, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό τους.

Εγκαίνια Εγκαταστάσεων ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στα Χανιά

Τη λαμπερή εκδήλωση παρουσίασε ο αγαπημένος παρουσιαστής και μουσικός παραγωγός Θέμης Γεωργαντάς, ο οποίος ευχήθηκε καλή αρχή στο νέο εκπαιδευτήριο και καλή δύναμη στους σπουδαστές του.

Η Γενική Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, κυρία Όλγα Κριτσιμά, στον εναρκτήριο λόγο της αναφέρθηκε στο όραμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου κυρίου Ιωάννη Καρανταλή για την αναβάθμιση της ιδιωτικής παιδείας στην Ελλάδα και για μια ποιοτική εκπαίδευση, προσβάσιμη σε όλους τους νέους στον τόπο κατοικίας τους. «Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 εγκαινιάζει σήμερα τις νέες του εγκαταστάσεις στην πόλη των Χανίων, διευρύνοντας έτσι τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς ορίζοντες των νέων στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης. Προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλες τις σύγχρονες ειδικότητες με γνώμονα την ποιότητα στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση και απώτερο στόχο τη στελέχωση της αγοράς εργασίας με εξειδικευμένους επαγγελματίες.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κύριος  Νίκος Καλογερής, ο οποίος  στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η παρουσία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην πόλη των Χανίων σηματοδοτεί μια νέα εποχή ευκαιριών για τους νέους, αλλά ανάπτυξης για την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Με τη σειρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κυρία Ελένη Ζερβουδάκη, καλωσόρισε τον μεγάλο εκπαιδευτικό όμιλο στα Χανιά, σημειώνοντας ότι η παρουσία του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 θα δώσει πνοή ανανέωσης στην πόλη.

Οι δύο εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης συνόδευσαν τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου κύριο Ιωάννη Καρανταλή και τη Σύμβουλο Διοίκησης, κυρία Νίκη Καρανταλή στην κοπή της κορδέλας.  Την Ακολουθία του Αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δαμασκηνός.

Στην εκδήλωση έδωσαν ιδιαίτερη λάμψη επίσημοι προσκεκλημένοι με καταγωγή από την Κρήτη και πανελλαδική αναγνώριση στον τομέα τους: ο Χανιώτης Chef και εκπαιδευτής μαγειρικής στη Θεσσαλονίκη, κύριος Μανώλης Παπουτσάκης και η διάσημη Fitness Expert κυρία Ελένη Πετρουλάκη, οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια για τον πιο αναπτυσσόμενο εκπαιδευτικό όμιλο της χώρας, αναφερόμενοι ο καθένας στον τομέα που υπηρετεί.

Το «παρών» έδωσε και ο γνωστός παρουσιαστής και Διευθυντής των τομέων ΜΜΕ, Performing Arts & Οικονομίας Διοίκησης, κύριος Χρήστος Κιούσης, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα οφέλη που προσφέρει η φοίτηση στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και στην ολοκληρωμένη σπουδαστική εμπειρία που αποκομίζουν οι σπουδαστές κατά τα δύο χρόνια των σπουδών τους.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι σπουδαστές του εκπαιδευτηρίου, οι γονείς τους, αλλά και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε για τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών.

Ιδιαίτερα συναισθήματα προκάλεσε στο κοινό η προβολή video που παρουσίασε την πορεία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 από το 1971 έως και σήμερα, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Για να ενημερωθείτε για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, τα προγράμματα σπουδών και τις δράσεις του επικοινωνήστε εδώ.