Με το φόβο της μετάστασης λόγω καθυστερήσεων ζουν οι καρκινοπαθείς

18.44

Με την αγωνία τυχόν μετάστασης του καρκίνου ζει εδώ και περίπου 2 χρόνια μια καρκινοπαθής στις Καλύβες στα Χανιά. Η κα Αργυρώ Κακουλάκη μας υποδέχτηκε στο σπίτι της και μας μίλησε για τον προσωπικό της Γολγοθά καθώς από τότε που έφυγε από τη ζωή ο πατέρας της λόγω της ασθένειας, προληπτικά έπρεπε και εκείνη να κάνει γαστρεντερολογικές εξετάσεις αλλά πάντα όπως μας λέει στο νοσοκομείο Χανίων, προηγούνται άλλα περιστατικά, παρόλο που η ίδια παρουσιάζει κάποια συμπτώματα που την ανησυχούν.

Η 57χρονη νόσησε από καρκίνο του μαστού στα 45 της, προχώρησε σε μαστεκτομή και υστερεκτομή, βγήκε νικήτρια από την μεγάλη αυτή περιπέτεια ωστόσο λόγω της κατάστασης της ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου όμως δε μπορεί να βρει το πολυπόθητο ραντεβού για τη δωρεάν εξέταση.

Όσο ασθενούσε έπαιρνε το επίδομα των 200 ευρώ που δίνεται στους καρκινοπαθείς όμως αυτό έχει κοπεί. Δε σταμάτησαν όμως οι απαιτήσεις της αποθεραπείας με τα φάρμακα και όλα αυτά που χρειάζονται για την αποκατάσταση και πρόληψη της υγείας της.

Σε μια κατάθεση ψυχής και λόγω της παγκόσμιας Ημέρας πρόληψης του καρκίνου η κα Αργυρώ καλεί όλες τις γυναίκες να ελέγχουν το στήθος τους και τον Υπουργό Υγείας να σκύψει πραγματικά στα προβλήματα των καρκινοπαθών.

Η κα Κακουλάκη απορεί για τις καθυστερήσεις των ασθενών τη στιγμή που το ίδιο το Υπουργείο Υγείας κάνει καμπάνιες για το ότι η πρόληψη σώζει ζωές.