Μηχανικοί: Έχουμε καταντήσει γραφειοκράτες που τους τρέχουν στα δικαστήρια…

17.49

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Κρήτης, στα Χανιά με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών. Οι μηχανικοί με αφορμή τη δικαστική ταλαιπωρία μιας συναδέλφου τους από την αντιδικία δυο ιδιοκτητών που διαφωνούν στα ιδιοκτησιακά τους, διαμαρτυρήθηκαν για τη μη κρατική νομική βοήθεια σε ότι αφορά σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στα δικαστήρια επισύρονται διαρκώς μηχανικοί που οι πελάτες τους βρίσκονται σε αντιδικία για τα ιδιοκτησιακά. Με αφορμή την υπόθεση μιας μηχανικού στα Χανιά η οποία εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να βρει το δίκιο της στα δικαστήρια, καθώς βρέθηκε στη μέση των αλληλοκατηγοριών μεταξύ ιδιοκτητών, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΕΕ, στην οδό Νεάρχου.

Να θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει παραχωρήσει αρκετές πολεοδομικές υπηρεσίες στους μηχανικούς όπως είναι η νομιμοποίηση αυθαιρέτων και η έκδοση αδειών μικρής κλίμακας, με αποτέλεσμα η πολεοδομία να εμπλέκεται μόνο σε περίπτωση καταγγελιών για τη νομιμότητα των πράξεων.

Οι μηχανικοί ζητούν τη στελέχωση των υπηρεσιών για τον έλεγχο της νομιμότητας των πράξεων τους αλλά και τη νομική τους κάλυψη σε περίπτωση που βρεθούν στη μέση κάποιας αντιδικίας καθώς όπως τονίζουν δεν είναι δυνατόν συνεχώς να βρίσκονται στα δικαστήρια ξοδεύοντας και χρόνο και χρήμα.