Μπήκε μόνος του ο 80χρονος στο Φαράγγι της Ρόκκας

16.37

Η πεζοπορία που τόσο πολύ αγαπούσε ήταν και η τελευταία στα Χανιά για έναν 80χρονο τουρίστα. Ο ηλικιωμένος είχε έρθει για διακοπές στα Χανιά και επέλεξε να διασχίσει το Φαρράγι της Ρόκκας στην Κίσσαμο. Σύμφωνα με την αναφορά της συντρόφου του, επέλεξε μόνος του να μπει στο Φαράγγι και αργούσε να επιστρέψει. Τότε ενημέρωσε τις αρχές.

Από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ο 80χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης έπεσε και τραυματίστηκε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στήθηκε επιχείρηση διάσωσης καθώς ο ηλικιωμένος δεν απαντούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Στο Φαράγγι έσπευσαν 6 οχήματα και 9 άνδρες από την Πυροσβεστική υπηρεσία Κισσάμου ενώ συνέδραμαν της επιχείρησης και διασώστες από τον Ερυθρό Σταυρό.

Στις 4 το μεσημέρι οι διασώστες προσέγγισαν τον ηλικιωμένο και λόγω του δύσβατου της περιοχής κατάφεραν να τον βγάλουν από το Φαράγγι λίγα λεπτά πριν από τις 2 τα ξημερώματα.

Ο 80χρονος ήταν βαριά τραυματισμένος και έφερε μώλωπες στο σώμα του. Με φορείο μεταφέρθηκε από τους πυροσβέστες μέχρι την έξοδο του Φαραγγιού όπου  περίμενε ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Κισάμου όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου 80χρονου αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής, ενώ ο διοικητής της πυροσβεστικής στην Κρήτη κάνει έκκληση στους επισκέπτες να συμμετέχουν σε οργανωμένα γκρουπ για πεζοπορία.