Μόνο τα έκτακτα περιστατικά από το ΕΚΑΒ

16.02

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης περιφέρειας Κρήτης συμμετέχει στην  αποχή από τις δευτερογενείς μεταφορές( εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από τα ΤΕΠ) που προκήρυξε  η ΠΟΠΕΚΑΒ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΚΑΒ) από τις 6/5/2019 έως τις 20/5/2019.

Πήρατε εξιτήριο και θέλετε να μεταφερθείτε από το νοσοκομείο στο σπίτι σας με ασθενοφόρο; Δε θα εξυπηρετηθείτε μέχρι τις 20 Μαΐου. Το ΕΚΑΒ στην Κρήτη απέχει από αυτά τα καθήκοντα της μεταφοράς ασθενών από εξιτήρια, επανεξετάσεις και επιστροφής από τα ΤΕΠ, από σήμερα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ διαμαρτύρονται για τη μη πληρωμή των δεδουλευμένων εκτός έδρας μετακινήσεων 18 μηνών,  ζητούν ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, επίδομα ετοιμότητας, αναβάθμιση της ειδικότητας του Διασώστη από ΙΕΚ σε ΤΕΙ, ένταξη σε ειδικό ωράριο.

Σε όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης θα εξυπηρετούνται ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ, συμπεριλαμβανομένων των διακομιδών αιμοκαθαρώμενων, καρκινοπαθών και παραπληγικών. ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ορίζεται όλη η δύναμη του ΕΚΑΒ. Όλα τα ασθενοφόρα της κάθε βάρδιας θα εξυπηρετούν τα επείγοντα περιστατικά.

Συνολικά στο ΕΚΑΒ στην Κρήτη υπηρετούν περίπου 140 διασώστες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης περιφέρειας Κρήτης:

1.- ΔΙΟΤΙ εμμένετε να τοποθετείτε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ σε ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ εντός Οργανισμού – διοικητική υποστήριξη, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

2.- ΔΙΟΤΙ εμμένετε να δίνετε εντολές σε διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” ΑΛΛΩΝΝΠΔΔ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ]- δηλαδή Νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να
γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

3.- ΔΙΟΤΙ εμμένετε να δίνετε εντολές σε διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΤΡΙΑΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΝΑΓΚΩΝ” Ιδιωτικών Κλινικών, με αποτέλεσμα αφενός να εξυπηρετείτε συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

ΣΥΜΠΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά
Επίδομα ετοιμότητας
Αναβάθμιση της ειδικότητας του Διασώστη από ΙΕΚ σε ΤΕΙ
Καταβολή δεδουλευμένων εκτός έδρας μετακινήσεων 18 μηνών
Ένταξη σε ειδικό ωράριο
Συνταξιοδοτικό