Βίντεο – Να συγκρουστεί με τα συμφέροντα της πόλης κάλεσε τον Σημανδηράκη ο Σαρρής

18.26

  Θετικά ξεκίνησε η δημοτική αρχή με τα πρώτα βήματα της, σημείωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της παράταξης πρωτοβουλία πολιτών πρώτα ο άνθρωπος. Ο Γιάννης Σαρρής αναφέρθηκε στις κινήσεις της για τη διεκδίκηση του κοινόχρηστου χώρου της ΑΒΕΑ, για την απομάκρυνση της στάθμευσης των λεωφορείων στο κέντρο της πόλης, για τη χρήση του Γυαλί Τζαμισί και για το πρόβλημα με τον ΦΠΑ της ΔΕΔΙΣΑ. Ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Σαρρής και αυτή η Δημοτική Αρχή πρέπει να αποστασιοποιηθεί από τις μικρές ομάδες συμφερόντων που προκαλούν τα προβλήματα στην πόλη.

Σε ερώτηση για το ποιες είναι αυτές οι ομάδες συμφερόντων ο κ. Σαρρής απάντησε ότι πρόκειται για επιχειρηματίες με πολιτική στήριξη.

Παράλληλα ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε και στην αξιοποίηση του κτηρίου της πρώην 5ης Μεραρχίας, υπογραμμίζοντας ότι η σύμβαση του Πολυτεχνείου με τους ξενοδόχους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί και ο Δήμαρχος οφείλει να προστατέψει την ιστορία του λόφου Καστέλι.

Παράλληλα ο κ. Σαρρής κάλεσε τον Δήμαρχο να υλοποιήσει την πρόταση για την πραγματοποίηση μιας ανοικτής εκδήλωσης για να ενημερωθεί ο κόσμος για την σπουδαιότητα του λόφου Καστέλι με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.

Τέλος ο κ. Σαρρής ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να έχει έναν ξεκάθαρο σχεδιασμό σε ότι αφορά στα ενεργειακά και να ταχθεί ενάντια στην αδειοδότηση της ΡΑΕ για τη δημιουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Πέρα Πλατάνι της Σούδας.