Νηπιαγωγοί στο εδώλιο γιατί μίλησαν στα παιδιά για τα γεννητικά όργανα

14.41

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται 4 νηπιαγωγοί που διδάσκουν στην Κρήτη. Ο λόγος; Μίλησαν στα παιδιά για την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων στο πλαίσιο εγκεκριμένου μαθήματος αγωγής υγείας. Αυτό όμως, έφερε αντίδραση σε γονέα ο οποίος, κατέθεσε μήνυση εναντίον των εκπαιδευτικών καθώς όπως ισχυρίζεται το παιδί του «τραυματίστηκε ψυχολογικά».

Το περιστατικό συνέβη πριν 3 χρόνια, στο 19ο Νηπιαγωγείο Χανίων σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα patris.gr και την εκπαιδευτικό, ειδική σε θέματα σεξουαλικής αγωγής Μαργαρίτα Γερούκη.

Τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων τάχθηκαν υπέρ των νηπιαγωγών και ενημέρωσαν τις εισαγγελικές αρχές ότι πρόκειται για μάθημα εγκεκριμένο από το ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής. Ωστόσο οι 4 νηπιαγωγοί δεν θα αποφύγουν το δικαστήριο.

Όλα αυτά συμβαίνουν στον τόπο μας την ώρα, που η κυρία Μαργαρίτα Γερούκη βρίσκεται στο Μεξικό με αφορμή μία παγκόσμια διάκριση.

Συγκεκριμένα, το ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τιμηθεί με το βραβείο Αριστείας και Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή 2019, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τη Σεξουαλική Υγεία. Το πρόγραμμα : «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».

Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν πως είναι σημαντικό οι γονείς να μιλούν στα παιδιά τους για το σώμα τους και πως το σωστό είναι να πουν στα παιδιά του νηπιαγωγείου την επιστημονική ονομασία των γεννητικών οργάνων