Νοσοκομείο Χανίων: Μειώνεται από τους 48 μήνες σε 4 ο χρόνος αναμονής για τα ραντεβού

15.50

Αποφασισμένος να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα αλλά… και τη πραγματικότητα στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καθώς δρομολογήθηκε η επίλυση του προβλήματος με τις πολύμηνες λίστες αναμονής στο Γαστρεντολογικό Εξωτερικό Ιατρείο του Νοσοκομείου Χανίων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, μία γυναίκα από τα Χανιά η οποία πριν από λίγες ημέρες πήγε στο νοσοκομείο να κλείσει ραντεβού για γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση και αυτό, ήταν προγραμματισμένο για το 2022!

Ο Υπουργός Υγείας μετά τα τελευταία γεγονότα, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ο χρόνος αναμονής μειώθηκε από τους 48 μήνες στους 4, μέσω της αύξησης του αριθμού των εξωτερικών ιατρείων, την προσθήκη ενός νοσηλευτή στο δυναμικό του γαστρεντερολογικού και την τοποθέτηση επικουρικού γαστρεντερολόγου στο Νοσοκομείο. Παράλληλα, γαστρεντερολόγος θα πραγματοποιεί εθελοντικά ενδοσκοπήσεις στο Νοσοκομείο Χανίων μία ακόμη ημέρα την εβδομάδα.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι μετά την διερεύνηση των καταγγελιών για πολύμηνη έως διετή αναμονή των πολιτών για εξετάσεις διαπιστώθηκαν επισήμως τα εξής:

  • Η πρώτη λίστα αναμονής ξεκίνησε την 1 Μαρτίου 2016 ενώ στην πορεία προστέθηκε και δεύτερη λίστα αναμονής.
  • Στις 13 Νοεμβρίου 2017, το Νοσοκομείο Χανίων σταμάτησε να ενημερώνει και να κλείνει ραντεβού ασθενών στην λίστα αναμονής. Την ημέρα εκείνη ο αριθμός των κλεισμένων ραντεβού ήταν 2.373.
  • Τον Αύγουστο του 2018 ο αναμενόμενος χρόνος εκκαθάρισης των δυο λιστών ήταν πάνω από 2 χρόνια, όπως αναφέρεται επίσημα σε έγγραφο του αναπληρωτή προϊστάμενου των Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.