Ντ. Μπακογιάννη: Να επιδοτηθούν τα ΚΤΕΛ – Μείωση 80% στην κίνηση παρά τον τουρισμό

15.15

Σε καθημερινό αγώνα έχει εξελιχθεί η προσπάθεια για την επιβίωση των ιδιοκτητών λεωφορείων στο ΚΤΕΛ αλλά και των εργαζομένων καθώς την περίοδο του lock down τα έσοδα ήταν μηδενικά, ενώ ακόμα και τώρα η πτώση είναι δραματική. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, ενημέρωσε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος Γιάννης Καψανάκης. Η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί συναντήθηκε με τη διοίκηση και σημείωσε ότι είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί και θα γίνει προσπάθεια να επιδοτηθεί.

Ο κ. Καψανάκης ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τις εισπράξεις μιας μέρας για να περιγράψει την κατάσταση, σημειώνοντας ότι για να ανταπεξέλθει η επιχείρηση σε μισθοδοσίες και έξοδα έχει καταφύγει στον δανεισμό από τις τράπεζες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο της καραντίνας η κίνηση μειώθηκε κατά 95% ενώ τώρα έχει αυξηθεί μόλις 15% με το ποσοστό της πτώσης παρά την έναρξη του τουρισμού να είναι στο 80%.

Σε ότι αφορά στα ωφελούμενα της επιδότησης του κράτους προς τους λεωφορειούχους που τα προηγούμενα χρόνια προχώρησαν σε ανανέωση του στόλου τους, η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι το θέμα είναι σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στην τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και μέσα στα λεωφορεία καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ιός είναι εδώ και θα πρέπει όλοι οι επιβάτες να φορούν μάσκες.